sdfsdfsfdsf

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Ο Hulkenberg τρολάρει την Force India

Γνωρίζουμε καλά ότι χρήμα = δύναμη. Αυτό ισχύει και στον κόσμο της Formula 1, κάτι που διαπιστώσαμε πρόσφατα όταν η Force India άλλαξε τους χρωματισμούς της για τη νέα συνεργασία με την BWT, εταιρεία από την Αυστρία που ειδικεύεται στην τεχνολογία και τα φίλτρα του νερού. Το χρώμα που επιλέχθηκε είναι το ροζ, με την ινδική ομάδα να γίνεται περίγελος στο διαδίκτυο.

Η τεράστια πλειοψηφία των οπαδών επικρίνουν τη Force India, όμως ακόμα και ο Nico Hulkenberg γελά με τα νέα χρώματα. Ο Γερμανός σχολίασε το γεγονός στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, γράφοντας:
Τώρα καταλαβαίνετε γιατί έφυγα από τη Force India.
Νομίζω πως τώρα η VJM10 είναι και με τη βούλα το πιο άσχημο μονοθέσιο του grid.


https://www.autoblog.gr/2017/03/15/o-hulkenberg-trolarei-thn-force-india/

Η Apple κυκλοφόρησε για πρώτη φορά κόκκινο iPhone

Το νέο (RED) iPhone διαθέτει ένα κόκκινο φινίρισμα αλουμινίου

 

Η Apple εισήγαγε ξαφνικά μια νέα επιλογή χρώματος για το iPhone 7. Ενώ η κατασκευάστρια εταιρία του iPhone έχει προσφέρει σε επίσημες θήκες της το συγκεκριμένο κόκκινο χρώμα για το iPhone στο παρελθόν, αυτή είναι η πρώτη φορά που η συσκευή είναι διαθέσιμη σε αυτό το χρώμα.
Το νέο προϊόν (RED) iPhone διαθέτει ένα κόκκινο φινίρισμα αλουμινίου και ξεκινά ως μέρος της εταιρικής σχέσης που διατηρεί εδώ και χρόνια η Apple με την οργάνωση (RED).
«Η εισαγωγή της ειδικής αυτής iPhone έκδοσης σε ένα πανέμορφο κόκκινο φινίρισμα είναι το μεγαλύτερή μας προσφορά στην οργάνωση (RED) μέχρι σήμερα και δεν μπορούμε να περιμένουμε να φτάσει στα χέρια των πελατών μας», είπε ο CEO της Apple, Tim Cook.
Η συνεργασία της Apple με την οργάνωση (RED) περιλαμβάνει την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για το AIDS.




















http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/2627313/i-apple-kikloforise-gia-proti-fora-kokkino-iphone

 

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Πώς μπορεί το δηλητήριο της αράχνης να βοηθήσει μετά από εγκεφαλικό

Μια δηλητηριώδης αράχνη μπορεί τελικά να βοηθήσει τον άνθρωπο με το δηλητήριό της όπως διαπίστωσαν επιστήμονες από την Αυστραλία.
Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Κουίνσλαντ και Μόνας, μεταξύ των οποίων ο ελληνικής καταγωγής «Αγγελος Κεραμιδάς, με επικεφαλής τον καθηγητή Γκλεν Κινγκ του Ινστιτούτου Μοριακής Βιοεπιστήμης, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με τον Guardian και την Telegraph, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακάλυψαν τυχαία την ουσία, καθώς ανέλυαν το DNA του δηλητηρίου.
Η πρωτεΐνη Hi1a προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα ακόμη κι αν εισαχθεί αρκετές ώρες μετά το εγκεφαλικό, όπως έδειξαν τα πειράματα σε αρουραίους. Η χορήγηση της ουσίας δύο ώρες μετά το εγκεφαλικό περιόρισε τη ζημιά του εγκεφάλου κατά 80%. Όταν η χορήγηση έγινε μετά από οκτώ ώρες, η μείωση της εγκεφαλικής βλάβης ήταν της τάξης του 65%.
   
«Πιστεύουμε ότι για πρώτη φορά βρήκαμε ένα τρόπο να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες της εγκεφαλικής βλάβης μετά από ένα εγκεφαλικό» δήλωσε ο Κινγκ.
Το δηλητήριο της αυστραλιανής αράχνης, Hadronyche ifensa ή Darling Downs, μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο μέσα σε 15 λεπτά, όμως η ουσία Hi1a είναι αβλαβής και θα μπορούσε μελλοντικά να φέρει επανάσταση στη θεραπεία των εγκεφαλικών. Προηγουμένως, θα πρέπει να γίνουν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν μέσα στην επόμενη διετία.
Ένα βασικό ερώτημα προς απάντηση είναι αν η ουσία του δηλητηρίου «δουλεύει» και είναι ασφαλής τόσο στα ισχαιμικά όσο και στα αιμορραγικά εγκεφαλικά και επίσης κατά πόσο, εκτός από ενέσιμη μορφή, μπορεί να χορηγηθεί και με ρινικό σπρέι.
Περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στον κόσμο λόγω εγκεφαλικού, κυρίως ισχαιμικού τύπου. Πρόκειται για τη δεύτερη αιτία θανάτου μετά τα εμφράγματα. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν φάρμακα που να προστατεύουν τον εγκέφαλο μετά από εγκεφαλικό.

http://www.trelokouneli.gr/pos-mporei-to-dhlhtirio-ths-arachnhs-na-bohthisei-meta-apo-egkefaliko/

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ανάκληση γιαουρτιού λόγω μούχλας με ημερομηνία λήξης 14.03.2016

Για ανάκληση γιαουρτιού λόγω μούχλας ενημέρωσε η εταιρεία Lidl τον ΕΦΕΤ.

Πρόκειται για το προϊόν «ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΓΕΛΑΔΟΣ 0,1%» σε συσκευασία των 400g και ημερομηνία λήξης 14.03.2016.

Το τρόφιμο παράγεται στη Ρουμανία από την εταιρεία S.C. Fabrica de Lapte Brasov και διακινείται στην Ελλάδα από την Lidl Hellas & ΣIA O.E.

Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση του προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τη συγκεκριμένη παρτίδα του προϊόντος, να μην το καταναλώσουν.

 

https://olympia.gr/2016/03/03/%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%bf%cf%85%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%ce%bb%cf%8c%ce%b3%cf%89-%ce%bc%ce%bf%cf%8d%cf%87%ce%bb%ce%b1%cf%82/

 

 

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Πώς θα γίνει η παρακράτηση συντάξεων που υπερβαίνουν το ανώτατο όριο

Οδηγίες με τις οποίες διευκρινίζονται οι ρυθμίσεις που αφορούν τον περιορισμό του ανώτατου ποσού καταβολής κάθε ατομικής μηνιαίας σύνταξης ή αθροίσματος συντάξεων, από 01.06.2016 μέχρι 31.12.2018, παρέχει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), μέσω της εγκυκλίου που εξέδωσε.
Όπως ορίζεται στην εγκύκλιο, από 01.06.2016, τα υπερβάλλοντα ποσά που έχουν ήδη καταβληθεί, παρακρατούνται από τις συντάξεις των δικαιούχων που υπερβαίνουν το ανώτατο όριο.
Οι αχρεωστήτως καταβαλλόμενες συντάξεις, βοηθήματα, καθώς και επιδόματα που χορηγούνται, μαζί με τη σύνταξη, μέχρι ποσού 15.000 ευρώ, παρακρατούνται με απόφαση της/του προϊσταμένης/ου της αρμόδιας Διεύθυνσης Συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από τα ποσά των συντάξεων που θα καταβληθούν κατά τους επόμενους μήνες, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, μέχρι την ολοσχερή εξόφλησή τους.
Κάθε μία από τις ανωτέρω μηνιαίες δόσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα δέκατο (1/10) του ακαθάριστου ποσού της μηνιαίας σύνταξης για συντάξεις μέχρι το ποσό των 1.000 ευρώ και το ένα έκτο (1/6) του ακαθάριστου ποσού της μηνιαίας σύνταξης για το μέρος εκείνο της σύνταξης που τυχόν υπερβαίνει το ποσό των 1.000 ευρώ.
   
Σε κάθε περίπτωση, το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 50 ευρώ. Το ανωτέρω ύψος του οφειλόμενου ποσού μπορεί να αναπροσαρμόζεται, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.
Σε περίπτωση παύσης της καταβολής της σύνταξης, για οποιονδήποτε λόγο, προ της ολοσχερούς εξόφλησης του αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού, το τυχόν υπόλοιπο εισπράττεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.
Με βάση τα ανωτέρω, τα ποσά που έπρεπε να μην καταβάλλονται, από 01.06.2016, κατ’ εφαρμογή της κοινοποιούμενης διάταξης, θα συμψηφίζονται με τις καταβαλλόμενες συντάξεις σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις και, μέχρι την εξόφληση, ως εξής:
α) Για το μέρος του ακαθάριστου ποσού μηνιαίας σύνταξης, μέχρι τα 1.000 ευρώ, παρακρατείται το ένα δέκατο (1/10) αυτής.
β) Για το υπερβάλλον των 1.000 ευρώ ακαθάριστο ποσό μηνιαίας σύνταξης, παρακρατείται το ένα έκτο (1/6) αυτής.
Σε κάθε περίπτωση, το ποσό της μηνιαίας δόσης δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 50 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι η παρακράτηση ισχύει, μέχρι τις 31.12.2018, δηλαδή εφαρμόζεται, μέχρι και τη σύνταξη μηνός Δεκεμβρίου του έτους αυτού.

http://www.trelokouneli.gr/pos-tha-ginei-h-parakrathsh-suntaxeon-pou-uperbainoun-to-anotato-orio/

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Στο 0,70% παραμένει το μέσο επιτόκιο των νέων προθεσμιακών !!! ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ 1,5!!!

Σταθερό στα επίπεδα του 0,70% παραμένει το μέσο επιτόκιο των προθεσμιακών καταθέσεων, παρά τις περικοπές των αποδόσεων στο επίσημο δελτίο των τραπεζών.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος, το μέσο επιτόκιο στις νέες προθεσμιακές καταθέσεις με διάρκεια έως 1 έτος που συνάφθηκαν το Δεκέμβριο διαμορφώθηκε στο 0,70%, οριακά χαμηλότερα σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα (0,71%).
Στις ελάχιστες νέες προθεσμιακές καταθέσεις με διάρκεια πάνω από 1 και έως 2 έτη, το μέσο επιτόκιο είναι ακόμη υψηλότερο φτάνοντας το 0,92% το Δεκέμβριο.
Επιτόκια με ...μπόνους
Το κόστος των καταθέσεων για τις τράπεζες παραμένει σε αυτά τα επίπεδα, καθώς παρά τη μείωση των επιτοκίων στα προϊόντα «ραφιού» υπάρχουν συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών που απολαμβάνουν αποδόσεις που φτάνουν έως και το 1,2%.

Οι τράπεζες είναι αναγκασμένες να διατηρούν τα επιτόκια όσο το δυνατόν υψηλότερα γίνεται, καθώς η αβεβαιότητα που δημιουργεί η καθυστέρηση της αξιολόγησης δεν επιτρέπει τη μείωσή τους.
Εάν τα επιτόκια μειώνονταν άμεσα, υπάρχει φόβος για αύξηση των εκροών καταθέσεων, οι οποίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τον περασμένο μήνα, όσο δεν φαίνεται στον ορίζοντα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Το γεγονός αυτό θέτει σε κίνδυνο το σχεδιασμό των τραπεζών για διαμόρφωση του μέσου επιτοκίου στις προθεσμιακές καταθέσεις στο 0,50% για το 2017.

http://www.moneyonline.gr/site/article/9791/sto-0-70-parameni-to-meso-epitokio-ton-neon-prothesmiakon-giati-den-pefti

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΡΕΥΣΤΟ!!! ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΑ; ΑΚΟΥ 0,50!!!! ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΝΟΥΝ 1,5% ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ Η ZIRAT BANK !!!!

ΝΔ: Τον Βορίδη είχε στόχο η δήλωση Μεϊμαράκη

Καμία επίσημη αντίδραση, προς το παρόν, δεν θα έχει η ΝΔ μετά την δήλωση του πρώην προέδρου της Ευάγγελου Μεϊμαράκη για "τσάμπα μαγκιές", αναφερόμενος σε εκείνους που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν την επερχόμενη συμφωνία. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, ερμηνεύουν τη δήλωση ως επίθεση του κ. Μεϊμαράκη κατά του Μάκη Βορίδη ο οποίος το πρωί μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, είπε ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει την συμφωνία αλλά και ότι "κακώς ψηφίσαμε το τρίτο μνημόνιο", υπό την προεδρία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Προηγήθηκε σύσκεψη του επικοινωνιακού επιτελείου που εξέτασε το ενδεχόμενο να υπάρξει αντίδραση του κόμματος με δεδομένο ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος αναφερόταν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε όσα είπε για την συμφωνία κατά την συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

http://www.enikos.gr/politics/502475/nd-ton-voridi-eiche-stocho-i-dilosi-meimaraki

Ανησυχία από τη φυγή καταθέσεων 2 δισ. σε δύο μήνες

Μέσα σε διάστημα περίπου δύο μηνών, από τις αρχές του 2017 μέχρι και τα τέλη της προηγούμενης βδομάδας, οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 2 δισ. ευρώ. Συγκεκριμένα, οι καταθέσεις περιορίστηκαν στα 131,6 δισ. ευρώ από τα 133,7 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου.
Οι εκροές ανακόπτουν την ανοδική τάση που είχε παρατηρηθεί στις καταθέσεις το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και εάν συνεχιστούν, υπονομεύουν κάθε προοπτική για σταδιακή άρση των capital controls στο ορατό μέλλον.
Η μείωση των καταθέσεων αποδίδεται στην αβεβαιότητα που υπάρχει διάχυτη στους καταθέτες στο εσωτερικό, αλλά και σε όσους είχαν χρήματα στο εξωτερικό και οι οποίοι είχαν κατοχυρώσει επενδυτικό δικαίωμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, το 2016 είχαν εισρεύσει στις ελληνικές τράπεζες περί τα 5 δισ. ευρώ.

Πηγή: Καθημερινή
http://www.enikos.gr/economy/502203/anisychia-apo-ti-fygi-katatheseon-2-dis-se-dyo-mines