sdfsdfsfdsf

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Δημοσκόπηση: Στο 14,1% το προβάδισμα της ΝΔ, Μνημόνιο και… εκλογές

Ισχυροποιεί το προβάδισμά της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λαμβάνει ποσοστό 27,8% έναντι 13,7% του ΣΥΡΙΖΑ και προηγείται με διαφορά 14,1%.

Στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 27,8% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,7%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 6,2%, ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) εμφανίζεται ενισχυμένη μετά τις τελευταίες προσθήκες, μεταξύ αυτών του Γιώργου Παπανδρέου.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ποσοστό 5,6%, πίσω από τη Χρυσή Αυγή που είναι τέταρτο κόμμα με 5,8%. Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2,7% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%. Ποτάμι και Πλεύση Ελευθερίας "ισοβαθμούν" στο 2% ενώ η Λαϊκή Ενότητα είναι στο 1,2%. Το 3,2% των ερωτηθέντων απαντά πως θα ψηφίσει «Άλλο κόμμα», το 4,4% «Λευκό / Άκυρο», το 6,5% δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει και το 16,5% δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Στην εκτίμηση ψήφου (πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων) η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στο 15,8%, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 31,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ 15,4%. Και αυτή τη φορά το ΚΚΕ είναι τρίτο θέμα (6,8%) και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή (6,5%), Δημοκρατική Συμπαράταξη (6,2%), Ένωση Κεντρώων (3%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,6%), Το Ποτάμι (2,2%), Πλεύση Ελευθερίας (2,2%), Λαϊκή Ενότητα (1,3%). Άλλο Κόμμα απαντά το 4% των ερωτηθέντων και 18,5% δηλώνει αναποφάσιστο.
Στην ερώτηση «θέλετε να γίνουν εκλογές το 2017», οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι, αφού το 45,6% απαντά όχι αλλά το 44,8% απαντά ναι. Ωστόσο, το 59,7% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει τελικά να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ αντίθετα το 29,1% πιστεύει ότι θα μπορέσει να "βγάλει" την τετραετία.
Συντριπτικό είναι δε το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα φέρει τέταρτο μνημόνιο. Το ποσοστό φτάνει στο 79,7%, σε αντίθεση με το 11,2% που δεν θεωρεί ότι η χώρα θα αναγκαστεί να υπογράψει και νέα συμφωνία.

http://www.newsit.gr/politikh/Dimoskopisi-Sto-14-1-to-provadisma-tis-ND-Mnimonio-kai-ekloges/695743

Αντί για μισθό, κουπόνια και κάρτες Βουλγαρίας!

Απίστευτες αυθαιρεσίες καταγγέλλουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα



Ακόμη μια ένδειξη της ζούγκλας που επικρατεί στα εργασιακά είναι οι πολλαπλές καταγγελίες που δέχεται η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας. Αντί για να καταβάλλουν μισθό στους εργαζομένους τους, ως οφείλουν, εργοδότες τους «πληρώνουν» με κουπόνια, δωροεπιταγές και προπληρωμένες κάρτες μέσω Βουλγαρίας ή Κύπρου!
Σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας, που επικαλείται η εφημερίδα «Αγορά», το φαινόμενο που εμφανίστηκε στις αρχές της κρίσης, πλέον έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας με δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους να «αμείβονται» με αυτό τον τρόπο.
Συχνά οι εργοδότες δίνουν στους εργαζομένους τους κουπόνια από εταιρείες τροφίμων, ένδυσης και παροχής υπηρεσιών. Τα συχνότερα «θύματα» αυτού του είδους καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων είναι οι χαμηλόμισθοι και οι μερικώς απασχολούμενοι. Μια άλλη πρακτική, είναι η αμοιβή με προπληρωμένες κάρτες που έχουν εκδοθεί από εταιρείες με έδρα τη Βουλγαρία και την Κύπρο. Τις κάρτες περνούν οι εγχώριες εταιρείες στα έξοδα της επιχείρησης στην άλλη χώρα, ενώ δεν καταβάλλουν φόρους και εισφορές.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο, οι παραπάνω πρακτικές είναι παράνομες αφού οι αποδοχές των εργαζομένων πρέπει να καταβάλλονται αποκλειστικά σε νόμισμα ενώ απαγορεύεται η καταβολή σε είδος, δωροεπιταγές και κουπόνια εμπορευμάτων.
 
 
http://www.news.gr/oikonomia/h-tseph-moy/article/297502/anti-gia-mistho-koyponia-kai-kartes-voylgarias.html

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Γιατί ο Σάλλας «μπήκε» στην Παγκρήτια.Τι σηματοδοτεί η εποχή Σάλλα για την Παγκρήτια. Ποια είναι η Συνεταιριστική Τράπεζα;

Βέβαιος για προοπτικές της Παγκρήτιας Τράπεζας -στο μετοχικό της οποίας θα εισέλθει με ποσοστό 15%- εμφανίστηκε ο Μιχάλης Σάλλας.

«Θεωρώ την Παγκρήτια Τράπεζα άρρηκτα δεμένη με την οικονομία της Κρήτης, έχω εμπιστοσύνη στη διοίκηση και στα στελέχη της και πιστεύω ότι η νέα προσπάθεια όλων μας θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της και θα διευρύνει τις προοπτικές της προς όφελος των συνεταίρων και των πελατών της» τόνισε χαρακτηριστικά ο τραπεζίτης σημειώνοντας ότι γνωρίζει την τράπεζα από την ίδρυσή της και ότι έχει παρακολουθήσει στενά την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια.
Σε ότι αφορά στη συμφωνία, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Αύξησης Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας, υπογράφτηκε Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU) με τον κ. Μιχάλη Σάλλα, στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία της συμμετοχής του στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο ως Στρατηγικού Επενδυτή, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των συνεταιριστικών μερίδων. Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα διασφαλίζει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της τράπεζας αναφέρεται:
Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης Αύξησης Κεφαλαίου της Παγκρήτιας Τράπεζας υπογράφτηκε την Τρίτη 29/11/2016 Σύμφωνο Αμοιβαίας Κατανόησης και Εμπιστευτικότητας (MOU), με τον κ. Μιχάλη Σάλλα, στο οποίο ρητά εκφράζεται η επιθυμία της συμμετοχής του στο Συνεταιριστικό Κεφάλαιο ως Στρατηγικός Επενδυτής, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των Συνεταιριστικών μερίδων.Η συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να ενισχύσει και να θωρακίσει περαιτέρω την κεφαλαιακή επάρκεια της Παγκρήτιας.
Παράλληλα, τόσο η Διοίκηση της Τράπεζας όσο και ο κ. Σάλλας πιστεύουν ότι με την συνεργασία αυτή δημιουργούνται οι δυνατότητες για την ενδυνάμωση, ανάπτυξη και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της Τράπεζας, προς όφελος των υφιστάμενων και μελλοντικών συνεταίρων της.
Η συμμετοχή θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και θα διασφαλίζει το συνεταιριστικό χαρακτήρα της Παγκρήτιας.
Στόχος και των δύο πλευρών είναι το σύνολο της διαδικασίας με βάση τα προβλεπόμενα από τον Νόμο, τις Εποπτικές Αρχές και το MOU, να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017.

Ποια είναι η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα
Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα δημιουργήθηκε πριν 20 χρόνια σ΄ένα δύσκολο για τον Ελληνικό τραπεζικό κλάδο περιβάλλον.Από την αρχή της λειτουργίας της, δημιούργησε ένα διαφορετικό για τη χώρα πρότυπο χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, που βασίστηκε σ’ ένα αποκεντρωμένο σύστημα διοίκησης και οργάνωσης, εξασφαλίζοντας ευελιξία και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων. Επιπλέον καθιέρωσε διαδικασίες βασισμένες στις Συνεταιριστικές αξίες και αρχές και ιδιαίτερα στη διαφάνεια και στην αξιοκρατία.
Από την πρώτη στιγμή άνοιξε τις πόρτες της στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αλλά και στα νοικοκυριά, προσφέροντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της με φιλικότητα και ξεκάθαρους όρους, γνωστοποιώντας εξ αρχής τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους.
Παράλληλα, συνεργάζεται στενά με τους Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα Επιμελητήρια, τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τους Συνεταιριστικούς φορείς του Αγροτικού τομέα εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων υποδομής και επενδύσεων στην Κρήτη.
Η συμμετοχή της σε κοινές αναπτυξιακές προσπάθειες, με στόχο την αξιοποίηση Κοινοτικών και Εθνικών προγραμμάτων, η συμμετοχή σε κοινές εταιρίες που προσβλέπουν στην ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας και η δημιουργία ενός οργανωτικού πλαισίου δωρεάν συμβουλευτικής, πληροφόρησης, ενημέρωσης και υποστήριξης προς τους πελάτες της, διαφοροποιούν την Παγκρήτια από το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα και δικαιώνουν το ρόλο και την ύπαρξή της ως μια επιτυχημένη επιχείρηση της κοινωνικής οικονομίας.
Η Παγκρήτια είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα με περισσότερους από 83.000 συνεταίρους - 1,6 δις ευρώ δάνεια και 1 δις ευρώ καταθέσεις. Το 85 % του συνόλου των δανείων είναι δάνεια προς ΜΜΕ Εκτεταμένο Δίκτυο Εξυπηρέτησης πελατών. Διαθέτει 47 Καταστήματα στην Κρήτη - Παρουσία σε Αττική, Θεσσαλονίκη & Μήλο , 54 Καταστήματα Πανελλαδικά και επιπλέον 12 σημεία εξυπηρέτησης.
Διαθέτει σημαντικά μερίδια αγοράς στην Κρήτη με καταθέσεις συνολικά στο νησί πάνω από 13% και πάνω από 20% στο Νομό Ηρακλείου και κατέχει σημαντική θέση στη χρηματοδότηση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων.
Τα κέρδη το εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν διαμορφώθηκαν στα 7,6 εκατ. ευρώ, έναντι 0,4 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Πρόεδρος είναι ο κ. Γιάννης Λεμπιδάκης και πρώτος αντιπρόεδρος ο κ.Νικόλαος Μυρτάκης.

Η παρουσία του Σάλλα στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα ανοίγει το δρόμο για μια ελεύθερη τράπεζα που θα στηρίζει το ελεύθερο επιχειρείν, καθώς πανευρωπαϊκά οι συνεταιριστικές τράπεζες θεωρούνται ως η μόνη εναλλακτική για να δουλέψουν οι μηχανές της ελεύθερης οικονομίας και να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς να βρίσκεται κάτω από τη «μπότα» μιας άρρωστης Ευρώπης. 

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Όταν το καλοκαίρι ο Μιχάλης Σάλλας εξαναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς κάτω από τις συνθήκες αφελληνισμού του τραπεζικού συστήματος που διαμορφώθηκαν, σκέφτηκα να γράψω ένα άρθρο για την πολυκύμαντη διαδρομή του. Ωστόσο δεν το έκανα, γιατί είχα την αίσθηση πως ο Σάλλας δεν θα πει τόσο εύκολα το «αντίο». Η αίσθηση αυτή δικαιώθηκε απόλυτα με την πρόσφατη ανακοίνωση της απόκτησης του 15% της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Το πρώτο που μου αρέσει σε αυτή την κίνηση είναι η εικόνα ενός ανθρώπου που δεν παραιτείται. Θα μπορούσε να αποσυρθεί και να ζήσει μια ήσυχη ζωή. Άλλωστε δεν περιμένει να ζήσει από τη σύνταξή του. Παρ’ όλα αυτά, στα 65 του χρόνια ο Σάλλας εξακολουθεί να βάζει στοιχήματα με τον εαυτό του. Κι αυτό είναι νομίζω ένα μήνυμα με σπουδαία αξία, ειδικά σε μια χώρα που κατέληξε να παράγει 50άρηδες συνταξιούχους και κουρασμένους 20άρηδες.

Όταν στις αρχές της δεκαετίας του 90 ο Σάλλας ανέλαβε την τύχη της Πειραιώς ως επικεφαλής ομάδας ανερχόμενων ακόμη επιχειρηματιών (Δασκαλόπουλος, Φουρλής, Βασιλάκης, κ.α.) ήταν μια ζημιογόνος περιθωριακή τράπεζα. Το τι έκανε την Πειραιώς ο Σάλλας δεν χρειάζεται νομίζω να το περιγράψω, είναι γνωστό. Το γεγονός πως μπαίνει ξανά στη διαδικασία να επαναλάβει το ίδιο success story είναι εντυπωσιακό. Η πιο αδιάψευστη απόδειξη δύναμης είναι να μπορείς ανά πάσα στιγμή να παίρνεις τα πάντα από την αρχή. Κι αυτό ακριβώς κάνει σήμερα ο Μιχάλης Σάλλας.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο σε αυτή την κίνηση είναι η επιλογή να κινηθεί έξω από τον «συστημικό» τραπεζικό χώρο που βρίσκεται κάτω από τη «μπότα» της τρόικας και του ΤΧΣ. Η Παγκρήτια είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της χώρας, με 83.000 συνεταίρους, σχεδόν εβδομήντα υποκαταστήματα και σημεία εξυπηρέτησης, σταθερή χρηματοπιστωτική βάση και εντυπωσιακά υγιές χαρτοφυλάκιο, προσανατολισμένο κατά κύριο λόγο στη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η παρουσία του Σάλλα ανοίγει το δρόμο για μια ελεύθερη τράπεζα που θα στηρίζει το ελεύθερο επιχειρείν.

Παρά το γεγονός πως η Ευρώπη χρωστάει στο Σάλλα τη διάσωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με την εξαγορά της Marfin και της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα, μετά το «κούρεμα» στην Κύπρο, γεύτηκε τα δεσμά που διαμορφώνονται πλέον για το επιχειρείν και στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι τράπεζες χάνουν τον πραγματικό κοινωνικό τους ρόλο να λειτουργούν ως καταλύτης για την ανάπτυξη και μετατρέπονται σε μηχανισμούς ελέγχου και καταδυνάστευσης της επιχειρηματικότητας.

Το τρίτο σημείο που θέλω να υπογραμμίσω είναι η πολιτική αντίληψη του Σάλλα. Θυμίζω πως ήταν ένας από τους 149 που πήραν πρόσκληση από τον Ανδρέα Παπανδρέου για να παραστούν στην εκδήλωση για την Ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ, που έμεινε στην ιστορία ως Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη. Ήταν μόλις 24 χρόνων κι όμως ήδη εθεωρείτο «μάγος» σε χρηματοοικονομικά θέματα.

Από τότε επέδειξε μια αρετή που είναι χαρακτηριστική και για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος ακόμη κι όταν χρειάζεται «να βγάλει τα άντερά του έξω», ξέρει να τα ξαναβάζει μέσα και να μεταμορφώνεται για να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει επιδείξει και ο Σάλλας, κι ας εισπράττει κατά καιρούς ένα σωρό κατηγορίες διαφόρων πασοκοσυριζαίων. Θα μπορούσε να τον έχουμε διαγράψει από τη μνήμη μας μετά τη θητεία του ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορίου και Διοικητής της ΕΤΒΑ στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Ο Σάλλας όμως κατάφερνε πάντα να διαβάζει σωστά «τα σημεία των καιρών» και είναι πάντα ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις αλλάζοντας και τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτό κάνει και σήμερα.

Στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για την ελληνική οικονομία και κοινωνία ο Σάλλας με διορατικότητα επανατοποθετείται στην αγορά και μάλιστα με εξαιρετικά διορατικό τρόπο, καθώς πανευρωπαϊκά πλέον οι συνεταιριστικές τράπεζες θεωρούνται ως η μόνη εναλλακτική για να δουλέψουν οι μηχανές της ελεύθερης οικονομίας και να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς να βρίσκεται κάτω από τη «μπότα» μιας άρρωστης Ευρώπης.

Γι αυτούς που αναρωτιούνται αν θα τα καταφέρει και πάλι, σίγουρα η ιστορία είναι με το μέρος του αλλά η ζωή είναι πιο ισχυρή κι αυτή είναι που στο τέλος τα δείχνει όλα. Για τους παροικούντες στην (επιχειρηματική) Ιερουσαλήμ, η συζήτηση είναι πως ο Σάλλας έχει κάποια «βαρίδια» στα πόδια. Είναι η στρατιά αυτών των «ραμολιμέντων» μαζί με τα παραδημοσιογραφικά «μαγαζάκια» τους, που έχει προσκολληθεί όλα αυτά τα χρόνια δίπλα του και ζει παρασιτικά, εκπροσωπώντας τη χειρότερη εκδοχή της λούμπεν αστικής τάξης της χώρας. Έχει λοιπόν μια μεγάλη πρόκληση. Να τους ξεφορτωθεί, να μην επαναπαυθεί στους «δημοσίους υπαλλήλους» της Παγκρήτιας και να ανοίξει τις πόρτες της τράπεζας σε νέους ταλαντούχους τεχνοκράτες. Εκτός από «στρατηγός», μάνατζερ και τραπεζίτης ο Σάλλας έχει την ευθύνη να λειτουργήσει και σαν δάσκαλος.

Αν στείλει τα «ραμολιμέντα» μια και καλή στο σπίτι τους, θα είναι πολύ πιο εύκολη η επιτυχία του νέου εγχειρήματός του. Δεν τους έχει καμία απολύτως ανάγκη. Αυτός είναι που έχει τα «μελομακάρονα» και όχι αυτοί.

ΥΓ: Και η κίνηση Σάλλα έρχεται τη στιγμή που νεοφώτιστος υπουργός κάνει την πρώτη του γκάφα υποστηρίζοντας πως «η υψηλή φορολόγηση δεν επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα». Τι να πω;
 
 
της Νένας Μαλλιάρα
 
Νέα δεδομένα για τις συνεταιριστικές τράπεζες και νέους ορίζοντες για την Παγκρήτια Τράπεζα σηματοδοτεί η είσοδος του Μιχάλη Σάλλα στην αύξηση του συνεταιριστικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας.
Η συμμετοχή του έμπειρου τραπεζίτη ως στρατηγικού επενδυτή και μεγαλύτερου μετόχου στη μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της χώρας αναμένεται να βοηθήσει πολλαπλά όχι μόνο την εφεξής πορεία της Παγκρήτιας. Σηματοδοτεί, επίσης, αναβάθμιση του ρόλου των συνεταιριστικών τραπεζών, την οποία επιθυμούν τόσο η κυβέρνηση όσο και οι εποπτικές Αρχές προκειμένου να καλύψουν το κενό των εμπορικών τραπεζών στο κομμάτι των χρηματοδοτήσεων προς μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Πλέον, όπως φαίνεται, το σενάριο για τις συνεταιριστικές δεν θέλει μεταξύ τους συγχωνεύσεις, αλλά ισχυρή αυτόνομη παρουσία. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες του "Κ", ξένα funds βλέπουν πολύ θετικά την είσοδό τους στην ελληνική τραπεζική αγορά μέσω της απόκτησης τραπεζικής άδειας την οποία κατέχουν οι συνεταιριστικές και η οποία μπορεί να διευρυνθεί.
Η συμφωνία
Στο βάθος του ορίζοντα διαμορφώνεται ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο και ρόλος για τις συνεταιριστικές τράπεζες. Τις προοπτικές αυτές φαίνεται πως διακρίνει ο οξυδερκής τραπεζίτης, Μ. Σάλλας, προχωρώντας σε μία ακόμη από τις πρωτοποριακές κινήσεις του στο τραπεζικό επιχειρείν.
Η συμφωνία που υπέγραψε ο επίτιμος πλέον πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς με τη διοίκηση της Παγκρήτιας Τράπεζας προβλέπει τη συμμετοχή του, με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των συνεταιριστικών μερίδων, στην αύξηση συνεταιριστικού κεφαλαίου της τράπεζας που θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2017.
Η Παγκρήτια είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της χώρας, με περισσότερους από 83.000 συνεταίρους, 1,6 δισ. ευρώ δάνεια και 1 δισ. ευρώ καταθέσεις (πάνω από 13% σε όλη την κρητική αγορά και πάνω από 20% στο νομό Ηρακλείου). Το 85% του συνόλου των δανείων της τράπεζας είναι δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στων οποίων τη χρηματοδότηση η τράπεζα κατέχει σημαντική θέση στην Κρήτη. Η Παγκρήτια διαθέτει επίσης εκτεταμένο δίκτυο εξυπηρέτησης πελατών με 47 καταστήματα στην Κρήτη, παρουσία σε Αττική, Θεσσαλονίκη & Μήλο (συνολικά 54 καταστήματα πανελλαδικά και επιπλέον 12 σημεία εξυπηρέτησης).
Στην ανακεφαλαιοποίηση των μη συστημικών τραπεζών τον περασμένο Δεκέμβριο, η Παγκρήτια κάλυψε τις ανάγκες του δυσμενούς σεναρίου, αλλά με πρωτοβουλία της η διοίκηση της τράπεζας, έθεσε τον στόχο της κεφαλαιακής ενίσχυσης πολύ υψηλότερα. Συγκεκριμένα, η Παγκρήτια υπερκάλυψε τον στόχο των 61 εκατ. ευρώ που είχαν οριστεί ως οι απαιτούμενες νέες κεφαλαιακές της ανάγκες, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 69,15 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, διατηρήθηκε ανοιχτή, χωρίς καταληκτική ημερομηνία, η διαδικασία της αύξησης του συνεταιριστικού κεφαλαίου, προκειμένου να συγκεντρωθούν κεφάλαια κοντά στον στόχο των 130 εκατ. ευρώ που είχε θέσει η διοίκηση.
Οι προοπτικές
Οι προοπτικές της Παγκρήτιας Τράπεζας μετά την είσοδο του Κρητικού Μ. Σάλλα στο συνεταιριστικό της κεφάλαιο, θα ενισχυθούν στο μέγιστο βαθμό, αν κρίνει κανείς από το "αποτύπωμα" του Μιχ. Σάλλα στο τραπεζικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι της χώρας τα τελευταία 25 χρόνια.
Στη διαδρομή αυτή, ο Μιχ. Σάλλας κατέστησε την Τράπεζα Πειραιώς τον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο στην Ελλάδα, ο οποίος προχώρησε σε πρωτοποριακές κινήσεις σε όλο το φάσμα του χρηματοοικονομικού τομέα.
Σημειώνεται ότι, όταν ιδιωτικοποιήθηκε το 1991 και ανέλαβε τη διοίκηση ο Μιχ. Σάλλας, η Τράπεζα Πειραιώς αποτελούσε μόλις το 0,1% της τραπεζικής αγοράς, με ενεργητικό περίπου 75 εκατ. ευρώ, δίκτυο 12 καταστημάτων και 220 εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα.
Αποχωρώντας από τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, όπου παραμένει επίτιμος πρόεδρος, ο Μ. Σάλλας άφησε πίσω του τον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο, με ενεργητικό περίπου 90 δισ. ευρώ.  

 

Πηγές
Αναδημοσίευση από το "Κεφάλαιο" που κυκλοφορεί
 http://www.capital.gr/oikonomia/3174441/ti-simatodotei-i-epoxi-salla-gia-tin-pagkritia-kai-to-trapeziko-sustima
 http://www.alexpolisonline.com/2016/12/blog-post_54.html#ixzz4XBBkxaKx
http://www.rizopoulospost.com/
 http://www.nextdeal.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/giati-o-sallas-%C2%ABmphke%C2%BB-sthn-pagkrhtia-poia-einai-h-synetairistikh-trapeza.html
 

Απόκριες 2017: Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα… αλλά και άλλες γιορτές!

– Δείτε ποιες ημέρες «πέφτουν» οι Απόκριες και πότε θα καθίσουμε… σπίτι λόγω αργιών
– Πότε «πέφτουν» Καθαρά Δευτέρα και Πάσχα…
Η Τσικνοπέμπτη φέτος θα «πέσει» στις 16 Φεβρουαρίου, ενώ οι Απόκριες την Κυριακή στις 26 του μηνός.
Παραδοσιακό τριήμερο είναι και αυτό της Καθαράς Δευτέρας στις 27 Φεβρουαρίου, αλλά και της Πρωτομαγιάς που φέτος θα «πέσει» Δευτέρα.
Το Πάσχα φέτος είναι στις 16 Απριλίου. Δυστυχώς, η 25η Μαρτίου «πέφτει» Σάββατο, όπως και η 28η Οκτωβρίου.
Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου είναι του Αγίου Πνεύματος, ενώ Τρίτη «πέφτει» ο Δεκαπενταύγουστος.
   
Τα Χριστούγεννα του 2017 «πέφτουν» Δευτέρα, όπως και η Πρωτοχρονιά του 2018.
Δείτε όλες τις αργίες του 2017:
27 Φεβρουαρίου, Δευτέρα, Καθαρά Δευτέρα
25 Μαρτίου, Σάββατο, Επέτειος της Επανάστασης του 1821
14 Απριλίου, Παρασκευή, Μεγάλη Παρασκευή
16 Απριλίου, Κυριακή, Πάσχα
17 Απριλίου, Δευτέρα, Δευτέρα του Πάσχα
1 Μαΐου, Δευτέρα, Πρωτομαγιά
5 Ιουνίου, Δευτέρα, Αγίου Πνεύματος
15 Αυγούστου, Τρίτη, Κοίμηση της Θεοτόκου
28 Οκτωβρίου, Σάββατο, Επέτειος του «Όχι»
17 Νοεμβρίου, Παρασκευή, Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου
25 Δεκεμβρίου, Δευτέρα, Χριστούγεννα
26 Δεκεμβρίου, Τρίτη, Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.


http://www.trelokouneli.gr/apokries-2017-pote-peftoun-tsiknopebti-ke-kathara-deftera/

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Γραφείο Προυπολογισμού: Χωρίς χρηματοδότηση το 2018, αναπόφευκτο το Grexit


Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό για να μπει η χώρα στο πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» της ΕΚΤ και να επιχειρήσει έξοδο στις αγορές




Το κλείσιμο της αξιολόγησης σε εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ένταξης της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, συνιστά στην τριμηνιαία έκθεση του για την ελληνική οικονομία το Γραφείο Προυπολογισμού της Βουλής το οποίο καταγράφει τις θετικές εξελίξεις με την επαναφορά της οικονομίας σε ρυθμούς ανάπτυξης το 2016, τη μείωση της ανεργίας και την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος υψηλότερου των στόχων.
Το γραφείο Προυπολογισμού του Κράτους στη Βουλή επαναλαμβάνει τη θέση του ότι η απαίτηση των θεσμών για πρωτογενή πλεονάσματα διαρκείας μετά το 2018 ύψους 3,5% του ΑΕΠ είναι αντιπαραγωγικός και πηγή κινδύνων για την ανάπτυξη.
"Υπάρχει ακόμα καιρός για το κλείσιμο της αξιολόγησης (που θα έπρεπε πάντως να είχε συμβεί τις πρώτες εβδομάδες του Δεκεμβρίου). Αν τελικά επιτευχθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα (το αργότερο εντός Φεβρουαρίου), θα δώσει την δυνατότητα στην Ελλάδα να ενταχθεί ήδη στο πρώτο τρίμηνο του 2017 (πιθανότατα τον Μάρτιο) στο πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης» της ΕΚΤ που θα επιτρέψει φθηνότερη και πιο άνετη χρηματοδότηση της οικονομίας. Οι τράπεζες θα μπορέσουν να αντλήσουν ανετότερα ρευστότητα από την ΕΚΤ και η κυβέρνηση θα αποσύρει βαθμιαία τους κεφαλαιουχικούς ελέγχους.
Στη συνέχεια, ρεαλιστικό θα ήταν να επιδιώξει η κυβέρνηση, δοκιμαστικά έστω, την έξοδο στις αγορές. Η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει την εφαρμογή του περιβόητου «κόφτη», την υποχρέωση δηλαδή να περικόψει πρωτογενείς δαπάνες (μισθούς και συντάξεις κυρίως του Δημοσίου). Με το κλείσιμο της αξιολόγησης επίσης θα ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην οικονομική πολιτική και θα διευρυνθούν οι προοπτικές της οικονομίας».
Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προυπολογισμού του Κράτους στη Βουλή που αφορά στο διάστημα Οκτώβριος - Δεκέμβριο 2016. Σύμφωνα με την έκθεση «Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα σήμαινε επίσης ότι κλείνει σειρά ολόκληρη ευαίσθητων ζητημάτων και, τότε, μπορούμε ευλόγως να αναμένουμε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα επιστρέψουμε σε σταθερούς θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης που θα διευκολύνουν τη δημοσιονομική προσαρμογή. Η ανεργία θα μειωθεί. Με δυο λόγια, αν το Μνημόνιο εφαρμοσθεί ως το τέλος η χώρα έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει από τα σημερινά αδιέξοδα. Τα προηγούμενα δεν σημαίνουν ότι δεν χρειάζονται διαπραγματεύσεις π.χ. για ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους. Σημαίνουν όμως ότι το κλειδί είναι οι μεταρρυθμίσεις» επισημαίνουν οι καθηγητές συντάκτες της έκθεσης με επικεφαλής Παναγιώτη Λιαργκόβα.
Οι καθυστερήσεις σε συνδυασμό με τις αρνητικές τάσεις που διαμορφώνονται στο ΔΝΤ για την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα απειλούν να ελαχιστοποιήσουν το οικονομικό όφελος που αναμένει η χώρα από μία συμφωνία προειδοποιεί η έκθεση, που αποδίδει μέρος των καθυστερήσεων στη δυσκολία να πεισθούν πολιτικοί και κοινωνικοί πυλώνες στη χώρα μας για την ανάληψη των αναγκαίων μέτρων.
Χαρακτηριστικά σ' αυτήν τονίζεται ότι: «Το οικονομικό κόστος των καθυστερήσεων και αναβολών στις διαδικασίες αξιολόγησης, δηλαδή μιας τελικής συμφωνίας για το πρόγραμμα προσαρμογής, μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερο για την Ελλάδα από το πιθανό όφελος, το οποίο επιπλέον θα αποδειχθεί προσωρινό. Ο εμφανέστερος αν και απλοϊκός δείκτης του οικονομικού κόστους θα είναι τότε η διαφορά ανάμεσα σε «αναμενόμενους» ρυθμούς μεγέθυνσης για το 2017 και 2018 και σε αυτούς που τελικά θα επιτευχθούν».
Σύμφωνα με την έκθεση: «Με την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης δεν τελειώνει το μονοπάτι εφαρμογής του τρίτου προγράμματος προσαρμογής (Μνημονίου) και η ομαλή εκταμίευση των προβλεπόμενων δόσεων της τρέχουσας δανειακής σύμβασης για τους εξής λόγους:
- Πρώτον, θα χρειασθεί χρόνος για την πλήρη εφαρμογή των νομοθετικών μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και των τυχόν εκκρεμοτήτων που θα μεταφερθούν στο επόμενο στάδιο.
- Δεύτερον, ακολουθεί αμέσως μετά τη δεύτερη, η τρίτη αξιολόγηση προόδου, που αν ερμηνεύσουμε το Μνημόνιο κατά γράμμα και μετά τις καθυστερήσεις των προηγούμενων θα πρέπει να τελειώσει σε ασφυκτικά σύντομο χρονικό διάστημα.
Αυτό σημαίνει πιθανόν ότι ο πολιτικός χρόνος για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης θα είναι σαφώς πιο περιορισμένος σε σχέση με τον πολιτικό χρόνο των προηγούμενων δύο αξιολογήσεων.
Επίσης, η επόμενη αξιολόγηση περιλαμβάνει (πέραν των τυχόν εκκρεμοτήτων μεταξύ άλλων στην ενέργεια, στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και στις ιδιωτικοποιήσεις) μόνο φαινομενικά εύκολα ζητήματα: νέες ιδιωτικοποιήσεις, περαιτέρω ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, κατάρτιση νέου κώδικα φορολογίας για να απλουστευθεί η τωρινή νομοθεσία κ.α.».
Η Ελλάδα μετά το 2018, όπως σημειώνουν οι συντάκτες της έκθεσης θα χρειαστεί δάνεια για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της. «Αυτά μπορούν να εξευρεθούν είτε από τις αγορές, εφόσον έχει καταφέρει να βγει σε αυτές, είτε από τον ΕΜΣ. Και αυτό το γεγονός αποτελεί πεδίο που δυσκολεύει και το κλείσιμο της αξιολόγησης λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων μεταξύ ΔΝΤ, Ε.Ε και ελληνικής κυβέρνησης» σημειώνεται στην έκθεση.
Ειδικότερα σ΄αυτήν επισημαίνεται ότι: «Προφανώς, ένα νέο αίτημα το 2018 για δάνειο από τον EΜΣ θα συνοδευθεί σύμφωνα με τους κανόνες του από ένα νέο, το τέταρτο Μνημόνιο (=πρόγραμμα προσαρμογής). Αλλά οι δυσκολίες έγκρισης ενός νέου προγράμματος από τους εταίρους που θα βρίσκονται υπό σημαντικές πολιτικές πιέσεις καθιστά επίφοβους τους όρους που θα το συνοδεύουν. Αν δεν υπάρξει συμφωνία με τον ΕΜΣ (που σημειωτέον είναι διακυβερνητικό όργανο και όχι όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) ή χρηματοδότηση μέσω εξόδου στις αγορές, τότε η πτώχευση θα είναι αναπόφευκτη με πιθανότατη συνέπεια την έξοδο από το Ευρώ.
Τα πιθανά προβλήματα που θέτει μια πτώχευση είναι προβλέψιμα - νέα καταβύθιση της παραγωγής, τραπεζική κρίση, διακοπή των εισροών από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της ΕΕ, αβεβαιότητα και στην περίπτωση εξόδου από το κοινό νόμισμα, υποτιμήσεις του εθνικού νομίσματος, έντονες τάσεις για σπιράλ πληθωρισμού και υποτιμήσεων που θα απαιτούν μία εξαιρετικά περιοριστική νομισματική πολιτική, κλπ και με το εξωτερικό, δημόσιο και ιδιωτικό χρέος να επικρέμαται απειλητικό ως «δαμόκλειος σπάθη». Αλλά, η καθαρά οικονομική ανάλυση υποκρύπτει το σπουδαιότερο ίσως, ότι μετά από πτώχευση και έξοδο από τη ζώνη του Ευρώ θα εκλείψει ο «αυτοπεριορισμός» της ελληνικής πολιτικής εντός και μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος με τους κανόνες του (και τις ευκαιρίες). Η όποια κυβέρνηση τότε θα «παραδέρνει» στη θάλασσα του διεκδικητισμού κατακερματισμένων συμφερόντων και της αμοιβαίας επίρριψης ευθυνών σε ένα σχεδόν σίγουρα κατακερματισμένο πολιτικό και κοινωνικό τοπίο το οποίο θα αναζητά τη συγκρότηση μίας νέας ταυτότητας στο διεθνές περιβάλλον από χειρότερες θέσεις, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας».
Σε ότι αφορά το 2016 η έκθεση τονίζει ότι η ελληνική οικονομία έδειξε ότι έχει αντοχές και σταθεροποιήθηκε παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζει.
Ο ρυθμός μεγέθυνσης του πραγματικού ΑΕΠ για το 2016 αναμένεται να διαμορφωθεί οριακά γύρω από το μηδέν, μετά την κατακρήμνιση του τα προηγούμενα χρόνια σωρευτικά κατά περίπου 25%. Το γ΄ τρίμηνο σημειώθηκε πάλι μεγέθυνση. Θετικό είναι σύμφωνα με την έκθεση ότι η ανεργία μειώθηκε το 2016 μολονότι εξακολουθεί να κινείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Το γ' τρίμηνο του 2016, το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 22,6%, ελαφρά χαμηλότερα από το 23,1% του προηγούμενου τριμήνου και το 24% του αντίστοιχου τριμήνου του 2015. Η απασχόληση, επίσης, αυξήθηκε κατά 1,8% σε ετήσια βάση. Εξαιτίας της αύξησής της και της σταθεροποίησης του μέσου μισθού, οι αμοιβές εξαρτημένης εργασίας ανά μισθωτό αυξήθηκαν κατά 0,9% το γ΄ τρίμηνο του 2016, μετά την πτώση κατά 2,9% το 2015.


http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/297404/grafeio-proypologismoy-horis-hrhmatodothsh-to-201.html

Σε ποιες περιοχές τα πρατήρια κλέβουν βενζίνη

Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών

 

Ένα στα δέκα πρατήρια σε Θεσσαλονίκη, Μαγνησία και Αχαΐα παραδίδουν λιγότερο καύσιμο στους καταναλωτές από αυτό που φαίνεται στην αντλία και το ποσοστό απόκλισης κλιμακώνεται μέχρι 9,69%.
Τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, τον Δεκέμβριο του 2016, με μυστικό όχημα του Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) που ελέγχει την ακρίβεια της παραδιδόμενης ποσότητας καυσίμου στην αντλία.
Συγκεκριμένα, από τις 120 συνολικά επισκέψεις σε πρατήρια Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας και Αχαΐας, στα 13 πρατήρια (10,83%) παραδόθηκε λιγότερο καύσιμο σε σχέση με αυτό που αναγραφόταν στην ένδειξη της αντλίας, με ποσοστό απόκλισης που έφθανε στο 9,69%.
Στα υπόλοιπα 107 πρατήρια (89,17%) οι αποκλίσεις ήταν αποδεκτές, δηλ. εντός των ανεκτών ορίων της Πολιτείας.
Το ανεκτό όριο είναι 0,5 % ενώ αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι καμία αντλία δεν παρέδιδε περισσότερο καύσιμο στον καταναλωτή.
Ανάλογη έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 στην Αττική με παρόμοια αποτελέσματα. Προέκυψε συγκεκριμένα ότι το 85,5% των παραδόσεων ήταν εντός των νομίμων ορίων ενώ από τις προβληματικές παραδόσεις (14,5% του συνόλου) καταγράφηκαν αποκλίσεις από την αναμενόμενη ποσότητα που έφτασαν μέχρι και 9,5%.
Ο ΣΕΕΠΕ εκφράζει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι το ποσοστό παραβατικότητας στις τρεις αυτές περιοχές καταγράφεται αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στην Αττική - και παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβαν αυτά - γεγονός που καταδεικνύει ότι οι παραβάτες νιώθουν σιγουριά ότι δεν ελέγχονται.
«Ο Σύνδεσμος επισημαίνει για μια ακόμη φορά την έκταση και ένταση των φαινόμενων παραβατικότητας. Όσο η Πολιτεία δεν θέτει σε πλήρη εφαρμογή τα μέτρα που προβλέπονται από το Νομοθετικό πλαίσιο και δεν ενισχύει τους μηχανισμούς ελέγχου, οι καταναλωτές και οι νομοταγείς επιχειρήσεις του Κλάδου μας θα παραμένουν ανυπεράσπιστοι», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση.
 
 
http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/297098/se-poies-periohes-ta-prathria-klevoyn-venzinh.html

 

Μηπως να τα σηκώσετε; Στο περιουσιολόγιο και οι καταθέσεις! Τροποποίηση του ν. 4141/2013, ο οποίος εξαιρούσε "τις τραπεζικές καταθέσεις!

Τροποποίηση του ν. 4141/2013, ο οποίος εξαιρούσε "τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και τις μετοχές εταιριών"

 

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στο περιουσιολόγιο θα καταγράφεται το σύνολο των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της με αφορμή δημοσιεύματα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Όπως τονίζει: «Για το σκοπό αυτό θα αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να συμπληρωθεί και να τροποποιηθεί κατάλληλα ο ν. 3842/2010». Η υφυπουργός σημειώνει ότι το περιουσιολόγιο θα χρησιμοποιηθεί καταρχήν για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των φορολογούμενων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
Ειδικότερα με αφορμή δημοσιεύματα των ΜΜΕ σχετικά με το περιουσιολόγιο που αναφέρονται σε απάντηση της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου σε κοινοβουλευτική ερώτηση, στην ανακοίνωση διευκρινίζονται τα εξής:
- Η απάντηση δόθηκε, ως προσήκει, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα το ν. 3842/2010 όπως τροποποιήθηκε με τον ν. 4141/2013, ο οποίος προβλέπει ότι στο περιουσιολόγιο «δεν περιλαμβάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις, τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα αμοιβαία κεφάλαια εσωτερικού και οι μετοχές σε εταιρείες που έχουν συσταθεί και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 2687/1953 (Α΄ 317) και του ν. 27/1975 (Α΄77)».
- Οι πληροφορίες για τις καταθέσεις και άλλα επενδυτικά προϊόντα που κατέχουν οι φορολογούμενοι είναι ούτως ή άλλως διαθέσιμες στις φορολογικές αρχές.
- Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι στο περιουσιολόγιο θα καταγράφεται το σύνολο των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των φορολογούμενων, συμπεριλαμβανομένων των καταθέσεων.
- Για το σκοπό αυτό θα αναληφθεί άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε να συμπληρωθεί και να τροποποιηθεί κατάλληλα ο ν. 3842/2010.
- Το περιουσιολόγιο θα χρησιμοποιηθεί κατ’ αρχήν για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των φορολογούμενων και τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.
- Το υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται στενά με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την ταχεία ολοκλήρωση του έργου.
 
 
http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/297411/sto-perioysiologio-kai-oi-katatheseis.html

 

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

«Πωλούσαν» μέσω διαδικτύου ανύπαρκατα κινητά τηλέφωνα

Απάτη μέσω του διαδικτύου, την οποία φαίνεται ότι είχαν «στήσει» δύο επιτήδειοι, πουλώντας αντί για κινητά τηλέφωνα…κοπανιστό αέρα, αποκάλυψε η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Ως πρωταγωνιστές κατηγορούνται μία 28χρονη κι ένας συνομήλικος άντρας από τη Θεσσαλονίκη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο νεαροί κατηγορούνται ότι «ανέβαζαν» αγγελίες πώλησης συσκευών κινητής τηλεφωνίας σε τρεις ιστοσελίδες, απ’ όπου «ψάρευαν» υποψήφιους αγοραστές, με το «δέλεαρ» ότι οι τιμές των προς πώληση κινητών ήταν πολύ χαμηλότερες απ’ αυτές του εμπορίου.


Όταν τα ανυποψίαστα θύματα πείθονταν για την αγορά κάποιου κινητού τηλέφωνου, κατέθεταν το ποσό που συμφωνούσαν, είτε σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω τηλεφωνικών εμβασμάτων, πλην όμως ουδέποτε παραλάμβαναν το κινητό που υποτίθεται ότι αγόρασαν. Την ίδια ώρα, οι κατηγορούμενοι διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους «κατεβάζοντας» παράλληλα τις επίμαχες καταγγελίες από το ίντερνετ.

Σύμφωνα με Αστυνομία, οι δύο 28χρονοι εξαπάτησαν κατά το τελευταίο 6μηνο περί τα 25 άτομα, αποκομίζοντας απ’ αυτούς κέρδος που ξεπερνάει τα 5.600 ευρώ. Εκτιμάται πάντως, ότι ο κατάλογος των θυμάτων είναι μεγαλύτερος κι αυτό διότι πολλοί εξ αυτών δεν κατήγγειλαν την σε βάρος τους απάτη.

www.dikaiologitika.gr

Η Google βρήκε 25.000 Android εφαρμογές με malware

Eίναι γεγονός ότι το Android φιλοξενεί περισσότερα malware από ότι η πλατφόρμα του iOS και αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο ανοιχτό οικοσύστημα του.  Έτσι οι μηχανικοί της Google προσπαθούν συνεχώς να ανακαλύπτουν τρόπους να τα εντοπίζουν.
Ένα πρόσφατο άρθρο του Digital Trends περιγράφει πώς γίνεται αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Google.
Σύμφωνα με την Google λοιπόν, η κάθε εφαρμογή έχει σαρωθεί για malware και άλλα exploits πριν καταλήξει στο Play Store.
Όμως έχουμε παρατηρήσει ότι οι σαρώσεις δεν βοηθούν πάντα, και κάθε app που κατεβάζετε θα μπορούσε να περιέχει κάποιο malware ή άλλα άγνωστα exploits.
Για να καταπολεμηθεί αυτό, η Google δοκιμάζει κάθε εφαρμογή μέσω μιας συσκευής Android. Πραγματοποιεί δηλαδή την εγκατάσταση κανονικά από το Play Store σε ένα κανονικό περιβάλλον κάποιας συσκευής. Μετά περιμένει συλλέγοντας τις πληροφορίες που μεταδίδονται μεταξύ της συσκευής και των διακομιστών της Google.
   
Έτσι οι μηχανικοί μπορούν να δουν αν η εφαρμογή συμπεριφέρεται ύποπτα ή κάνει πράγματα που δεν επιτρέπεται να κάνει με τις ρυθμίσεις ή τα πρωτόκολλα ασφαλείας (χωρίς άδεια).
Εάν μια εφαρμογή προσπαθεί να διακόψει την επικοινωνία μεταξύ των διακομιστών της Google και της συσκευής, οι μηχανικοί αναλύουν τα στοιχεία σύνδεσης και ανακαλύπτουν τι εγκατέστησε η εφαρμογή.
Να αναφέρουμε ότι ο παραπάνω είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που χρησιμοποιεί η Google για να προστατεύσει τους χρήστες του Android.
Όμως θα πρέπει να προσθέσουμε ότι καμία από τις διαδικασίες αυτές δεν είναι τέλεια και μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε εφαρμογές με Μalware από το Play Store.
Πηγή: SecNews.gr
http://www.trelokouneli.gr/h-google-brike-25-000-android-efarmoges-me-malware/

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Προ των πυλών ο νέος χιονιάς – Πότε θα σαρώσει την Ελλάδα

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό κινείται στα βόρεια Βαλκάνια και τις επόμενες ημέρες θα φτάσει στα σύνορα της Ελλάδας.
Τα μοντέλα μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνουν απόλυτα ότι ο νέος χιονιάς θα πλήξει με σφοδρότητα την Ελλάδα καθώς ενδέχεται το βαρομετρικό να αλλάξει κατεύθυνση και να κινηθεί νοτιοανατολικά προς την Τουρκία.
Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό σύστημα με πολύ ψυχρές αέριες μάζες, ανάλογο της «Αριάδνης» και είτε πλήξει την Ελλάδα είτε την Τουρκία θα φέρει πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες.
Αυτό που σίγουρα έχει «κλειδώσει» για την Ελλάδα είναι το τσουχτερό κρύο, με την θερμοκρασία να αγγίζει για μια ακόμα φορά τους μηδέν βαθμούς.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας στις 28 Ιανουαρίου και αν επιβεβαιωθούν τα μοντέλα τότε επί 3 τουλάχιστον ημέρες η Ελλάδα θα βάλλεται από χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες.

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Αποχωρούν οι ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία TPP

Από τις πρώτες ανακοινώσεις της κυβέρνησης Τραμπ η ανακοίνωση ξεχωρίζει η απόφαση για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (ΤΡΡ). Ειδικότερα όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος η εμπορική στρατηγική της για την προστασία των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ θα αρχίσει από την αποχώρηση της χώρας εμπορική συμφωνία στην οποία μετέχουν 12 χώρες.
Ειδικότερα, υπογραμμίζεται πως οι ΗΠΑ "θα πατάξουν αυτές τις χώρες που παραβιάζουν τις εμπορικές συμφωνίες και βλάπτουν τους Αμερικανούς εργαζομένους" με τον τρόπο αυτό. Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ορκωμοσία του Τραμπ.
Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί μια άλλη εμπορική συμφωνία, τη NAFTA, που υπέγραψαν το 1994 οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς.
«Για πάρα πολύ καιρό οι Αμερικανοί αναγκάζονταν να δέχονται εμπορικές συμφωνίες που έθεταν τα συμφέρονταν των ισχυρών και της ελίτ της Ουάσινγκτον πάνω από εκείνα των σκληρά εργαζόμενων ανδρών και γυναικών αυτής της χώρας» συνεχίζει η ανακοίνωση, όπου υποστηρίζεται ότι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν να κλείσουν τα εργοστάσια και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας να μεταφερθούν στο εξωτερικό ενώ οι Αμερικανοί βρέθηκαν "αντιμέτωποι με υψηλό εμπορικό έλλειμα".
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι σκληρές και δίκαιες (εμπορικές) συμφωνίες» θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αμερικανική οικονομία και να επιστρέψουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
«Αυτή η στρατηγική ξεκινά με την αποχώρηση από την TPP και με τη διασφάλιση ότι τυχόν νέες εμπορικές συμφωνίες θα συναφθούν προς το συμφέρον των Αμερικανών εργαζομένων».
Επιπροσθέτως, αν τα άλλα συμβαλλόμενα μέρη στη NAFTA αρνηθούν να δώσουν στους Αμερικανούς εργαζόμενους μια δίκαιη συμφωνία σε μια επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης, «ο πρόεδρος θα προαναγγείλει την πρόθεση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη NAFTA».
Οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει αλλά δεν έχουν επικυρώσει την TPP. Οι υποστηρικτές αυτής της συνθήκης ανησυχούν γιατί πιστεύουν ότι με την εγκατάλειψή της θα ισχυροποιηθεί η θέση της Κίνας στην περιοχή του Ειρηνικού, εις βάρος των ΗΠΑ.

 http://www.huffingtonpost.gr/2017/01/20/eidiseis-diethnes-apoxoroyn-apo-thn-emporiki-symfvwnia-tpp_n_14289188.html?utm_hp_ref=greece

Ποια αυτοκίνητα αγόρασαν οι Κρητικοί το 2016

Ο κλάδος του αυτοκινήτου δοκιμάστηκε και την περυσινή χρονιά καθώς οι πωλήσεις κυμάνθηκαν σε μικρή άνοδο (4.72%) σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων το 2016 συγκριτικά με το 2015... πολύ χαμηλά επίπεδα, δεδομένου της δυναμικής που έχει η χώρα και η Κρήτη γενικότερα.

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη στο zougla.gr, συνολικά και σύμφωνα με τα πρώτα (ανεπίσημα) στοιχεία, οι ταξινομήσεις άγγιξαν τις 79.386 μονάδες. Το νούμερο αυτό ήταν κατά 4.72% υψηλότερο συγκριτικά με τις 75.805 του 2015, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να καλύψει τη χασούρα των τελευταίων ετών που έχουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Σημαντικό στοιχείο τα υψηλά ποσοστά των οχημάτων leasing και rent a car, που ξεπέρασαν σε σημαντικό βαθμό τις πωλήσεις λιανικής, γεγονός που δείχνει και τη χαμηλή δυναμική που έχει ο Έλληνας καταναλωτής.

ΠΡΩΤΕΣ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Στην κορυφή των πωλήσεων βρέθηκε η Toyota με 9.569 πωλήσεις και μερίδιο αγοράς 12.1%. Ακολούθησε η Nissan με 7.327 ταξινομήσεις και μερίδιο 9.2% ενώ το... βάθρο συμπλήρωσε η Opel με 7.113 πωλήσεις και 9.0% μερίδιο.

H VW τερμάτισε 4η, ενώ στην 5η θέση σκαρφάλωσε η Peugeot που συνεχώς κερδίζει έδαφος. H Fiat βρέθηκε στην 6η θέση ενώ η Mercedes ήταν 7η μάρκα σε πωλήσεις και πρώτη ανάμεσα στις premium. Στη δεκάδα βρέθηκε και η BMW και συγκεκριμένα στην 9η θέση, πίσω από την Suzuki, ενώ η Citroen ήταν η μάρκα που τερμάτισε στην 10η θέση.

ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΟΝΤΕΛΑ

Από πλευράς μοντέλων πρώτο σε ταξινομήσεις ήταν το Toyota Yaris με 4.324 πωλήσεις (στις οποίες... δεν συμπεριλαμβάνεται η υβριδική έκδοση – 1.017 πωλήσεις), δεύτερο το Opel Corsa και τρίτο το Nissan Micra με 3.8050 και 2.935 αντίστοιχα.

Ακολούθησαν τα, Fiat Panda (2.713), VW Polo (2.412), Peugeot 208 (2.394), Nissan Qashqai (2.391), Renault Clio (2.251), Ford Fiesta (1.713) και Toyota Auris (1.707).

ΠΡΩΤΙΕΣ ΑΝΑ ΜΑΡΚΑ *

– Toyota 18
– Nissan 12
– Opel 11
– Fiat 5
– VW 5
– Suzuki 3
– Mercedes 2
– Audi 1
– BMW 1
– Citroen 1
– Ford 1
– Peugeot 1
– Renault 1

* σε ορισμένους νομούς μπορεί να βρίσκονται στην 1η θέση περισσότερες από μία μάρκες

ΝΟΜΟΙ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ) ΤΟ 2016

– Ηράκλειο: 2.284
– Χανιά: 932
– Ρέθυμνο: 672

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΑΝΑ ΝΟΜΟ ΤΟ 2016 (σε παρένθεση οι ταξινομήσεις)

Ηράκλειο: Fiat (373), Peugeot (291), Toyota (232)
Λασίθι: Toyota (99), Fiat (71), Peugeot (50)
Ρέθυμνο: VW (96), KIA (80), Peugeot (70)
Χανιά: Suzuki (169), Peugeot (150), Toyota (88)

zougla.gr
https://www.aera.gr/crete-news/42327-poia-aftokinita-agorasan-oi-kritikoi-to-2016.html

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Super Chat: Η νέα δυνατότητα του Youtube

Youtubers, σας έχουμε ευχάριστα νέα! Η αγαπημένη σας πλατφόρμα προσφέρει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ εσάς και των υπόλοιπων χρηστών. Μέχρι στιγμής το LiveStream έφερνε πιο κοντά τους μεν με τους δε δημιουργώντας μια καθηλωτική εμπειρία.
Τώρα ένας νέος τρόπος έρχεται για να τονίσει τα μηνύματα των χρηστών στο live stream chat.
Όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ανάλογα με τον αριθμό των subscribers ο αριθμός των μνημάτων που μπορούν να δημοσιευτούν κατά την διάρκεια του LiveStream μπορεί να φτάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Αλλά όπως εξελίσσεται η ζωντανή μετάδοση τα σχόλια αντικαθίστανται από νεότερα με αποτέλεσμα ο διαχειριστής να χρειαστεί να κάνει scrolling σε όλη την σελίδα για να μπορέσει να τα διαβάσει όλα.
   
Η νέα δυνατότητα λοιπόν του Youtube δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να κάνουν τις παρατηρήσεις τους να ξεχωρίζουν όχι όμως αφιλοκερδώς. Η νέα λειτουργία αναδεικνύει τα μηνύματα των χρηστών επισημαίνοντας τα με χρώμα και διατηρώντας τα στην κορυφή ανάλογα με το ποσό που θα καταβάλλουν.
Προς το παρόν ένας μικρός αριθμός Youtubers διαθέτουν το Super Chat για τα LiveStream και μέχρι το τέλος του μήνα ο αριθμός αυτός θα επεκταθεί σε είκοσι χώρες ενώ θα έχουν την δυνατότητα χρήσης χρήστες από σαράντα χώρες. Η λειτουργία διατίθεται για Android ενώ τα iOS θα λάβουν το Super Chat αργότερα χωρίς να έχει διευκρινιστεί η ακριβής ημερομηνία.
Αν θέλετε να αποκτήσετε την νέα δυνατότητα κάντε κλικ στο σύμβολο του δολαρίου στο live chat , επιλέξτε το “Super Chat” καθώς και το ποσό που θέλετε να καταθέσετε. Στη συνέχεια πληκτρολογείτε το σχόλιο σας, κάνετε κλικ στο “buy” , ολοκληρώνοντας στο “send” και είστε έτοιμοι!
Πηγή: SecNews.gr
 http://www.trelokouneli.gr/super-chat-h-nea-dunatothta-tou-youtube/

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Το «κυνήγι» της ΔΕΗ – Οι 65.000 καταναλωτές που μπαίνουν στο στόχαστρο

«Σαφάρι» έχει ξεκινήσει η ΔΕΗ για 65.000 καταναλωτές που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος άνω των 3.000 ευρώ.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται και πελάτες της οι οποίοι είναι συστηματικοί κακοπληρωτές και μετέρχονται διάφορες πρακτικές προκειμένου να αποφεύγουν την πληρωμή των οφειλών τους, όπως σημειώνουν στελέχη της διοίκησης, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Ορισμένες μέθοδοί τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι η προσπάθεια παρεμπόδισης των διακοπών της ηλεκτροδότησής τους χρησιμοποιώντας είτε «πολιτικά μέσα» είτε προπηλακισμούς σε συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ. Τα απλήρωτα ποσά που οφείλουν στην εταιρεία φτάνουν ακόμη και τις 50.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό αγγίζει τα 400 εκατ. Ευρώ.
Η εταιρεία έχει αναγάγει σε υπ’ αριθμόν ένα στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς και την τήρηση των προγραμμάτων διακανονισμών. Ιδίως ως προς το δεύτερο σκέλος, σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης της εταιρείας, το ποσοστό της διατηρησιμότητας των ρυθμίσεων ανέρχεται στο 65%. Ή, με πιο απλά λόγια, περίπου τέσσερις στους δέκα καταναλωτές δεν μπορούν λόγω της κρίσης να είναι συνεπείς. Σε απόλυτα νούμερα, υπολογίζεται ότι 217.000 από συνολικά 620.000 πελάτες που μπήκαν σε ρύθμιση έχασαν τις δόσεις. Σε αυτούς λοιπόν η εταιρεία δίνει δεύτερη ευκαιρία, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η διοίκηση της επιχείρησης θέλει να αυξήσει το ποσοστό της διατηρησιμότητας (αλλά και της εισπραξιμότητας) από το 65% στο 70% μέχρι το τέλος του 2017.
Σε άλλα στοιχεία για τους οφειλέτες, από 500 έως 1.000 ευρώ χρωστούν γύρω στους 250.000 πελάτες, με τις συνολικές οφειλές τους να φτάνουν τα 200 εκατ. ευρώ. Το 35% αυτών των καταναλωτών έχουν διακανονίσει τους απλήρωτους λογαριασμούς. Στην κλίμακα των οφειλών 1.000 έως 3.000 ευρώ καταμετρώνται περί τους 150.000 καταναλωτές και από αυτούς το 55% έχει ρυθμίσει τα χρέη.

http://www.cnn.gr/money/story/62893/to-kynigi-tis-deh-oi-65-000-katanalotes-poy-mpainoyn-sto-stoxastro?utm_source=www.newsbomb.gr&utm_medium=dpgNewsBox&utm_campaign=CNN_NEWS&utm_content=vertical

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Νεκρός ο Ρώσος Πρόξενος στην Ελλάδα

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο Ρώσος πρόξενος στην Ελλάδα. 

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο Ρώσος πρόξενος στην Ελλάδα βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του και ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια. 


Σημειώνεται πως ο Ρώσος Πρόξενος 
Αντρέι Μαλανίν ήταν 55 ετών και βρέθηκε στο διαμέρισμα που διατηρούσε στην οδό Ηρώδου Αττικού. 

Η σορός του Ρώσου Προξένου βρέθηκε το απόγευμα στο διαμέρισμα μετά από αίτημα των συνεργατών του στην πρεσβεία οι οποίοι τον αναζητούσαν χωρίς αποτέλεσμα.

Προειδοποιητικές βολές από αμερικανικό αντιτορπιλικό κατά ιρανικών πλοίων στον Περσικό

Ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έριξε τρεις προειδοποιητικές βολές εναντίον τεσσάρων ιρανικών πλοίων ταχείας επίθεσης τα οποία το είχαν πλησιάσει κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα κοντά στα Στενά του Χορμούζ, είπαν σήμερα στο Ρόιτερς δύο αξιωματούχοι προσκείμενοι στο υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ.
Το επεισόδιο σημειώθηκε την Κυριακή και μεταδόθηκε πρώτα από το Ρόιτερς, την ώρα που ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.
Τον Σεπτέμβριο, ο Τραμπ διεμήνυσε πως όποιο ιρανικό πλοίο παρεμποδίζει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στον Κόλπο θα "πυροβολείται".
Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό τον όρο να μείνουν ανώνυμοι, δήλωσαν πως το USS Mahan είχε ραδιοεπικοινωνία με τα σκάφη του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης αλλά αυτά δεν αποκρίθηκαν στα αιτήματα να επιβραδύνουν και συνέχισαν να υποβάλλουν ερωτήσεις στο Mahan.
Το αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού εκτόξευσε προειδοποιητικές φωτοβολίδες και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έριξε επίσης ένα καπνογόνο πριν ριφθούν προειδοποιητικά πυρά.
Τα ιρανικά σκάφη έφθασαν σε απόσταση 800 μέτρων από το Mahan, το οποίο συνόδευε άλλα δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, είπαν.
   
Εκπρόσωποι των Φρουρών της Επανάστασης και της ομάδας του Τραμπ για τη μετάβαση της εξουσίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχολιασμό.
Η χρόνια αμοιβαία εχθρότητα αμβλύνθηκε όταν η Ουάσινγκτον ήρε ορισμένες κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης πέρυσι έπειτα από μία συμφωνία για τον περιορισμό των πυρηνικών φιλοδοξιών του Ιράν. Ωστόσο παραμένουν σοβαρές διαφορές για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν καθώς και για τις συγκρούσεις στη Συρία και στο Ιράκ.
Ένας αξιωματούχος υπενθύμισε πως παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν περιστασιακά.
Τον Αύγουστο, άλλο ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ έριξε προειδοποιητικά πυρά προς την κατεύθυνση ενός ιρανικού σκάφους ταχείας επίθεσης που προσέγγισε δύο πλοία των ΗΠΑ.
Τον Ιανουάριο του 2016, το Ιράν άφησε ελεύθερους δέκα ναύτες των ΗΠΑ τους οποίος είχε αιχμαλωτίσει και κρατήσει για μικρό χρονικό διάστημα.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως τα προειδοποιητικά πυρά που ερρίφθησαν την Κυριακή είναι μόνο μία από επτά αλληλεπιδράσεις που είχε το Mahan με ιρανικά σκάφη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όμως οι υπόλοιπες εκτιμήθηκε ότι ήταν ασφαλείς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.trelokouneli.gr/proeidopoihtikes-boles-apo-amerikaniko-antitorpiliko-kata-iranikon-ploion-ston-persiko/

Βαριές κατηγορίες σε 28χρονο Γερμανό τζιχαντιστή

Κατηγορείται για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου επειδή συμμετείχε σε εκτέλεση κρατουμένων του ISIS στην Παλμύρα

 

 

Η γενική εισαγγελία της Γερμανίας απήγγειλε κατηγορίες κατά ενός 28χρονου Γερμανού πολίτη για διάπραξη δολοφονίας, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, κυρίως για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην εκτέλεση έξι κρατουμένων από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία το 2015.
Ο άνδρας, που κατονομάζεται ως Χάρι Σ. στα δικαστικά έγγραφα, τέθηκε υπό κράτηση τον Ιούλιο του 2015, όταν επέστρεψε στην Γερμανία, λίγο μετά την συμμετοχή του στην εκτέλεση των κρατουμένων στην Παλμύρα της Συρίας, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.
Μια εκπρόσωπος του Γραφείου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας στην Καρλσρούη δήλωσε σήμερα πως ο άνδρας ταξίδεψε στην Συρία στις αρχές του Απριλίου 2015 για να ενταχθεί στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.
«Στα μέσα Ιουνίου 2015 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προέβησαν σε δημόσια εκτέλεση έξι κρατουμένων στην συριακή πόλη της Παλμύρας», ανέφερε η ανακοίνωση. «Ο κατηγορούμενος, που ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι, πυροβόλησε ο ίδιος έναν από τους κρατουμένους στο εκτελεστικό απόσπασμα και απέτρεψε άλλους από το να αποδράσουν», τονίζεται επίσης.
Πέρσι ένα τοπικό δικαστήριο επέβαλε στον 28χρονο ποινή τριετούς φυλάκισης, κρίνονταν τον ένοχο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και παραβίαση της νομοθεσίας περί πολεμικών όπλων.
Κατά εκτιμήσεις, 820 άνθρωποι έχουν φύγει από την Γερμανία για να πολεμήσουν με τζιχαντιστές στην Συρία και άλλες εμπόλεμες ζώνες στην Μέση Ανατολή.
 
 
 http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2524243/varies-katigories-se-28chrono-germano-tzichantisti

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Αιματηρή αεροπορική επιδρομή σε πόλη της βορειοδυτικής Συρίας

Τουλάχιστον 25 νεκροί στο αρχηγείο του μέχρι πρότινος βραχίονα της αλ Κάιντα στη χώρα

 

 

Τουλάχιστον 25 μέλη της οργάνωσης Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας (Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ), ανάμεσά τους πολλά ηγετικά στελέχη της, σκοτώθηκαν σήμερα σε μια αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός αρχηγείου του πρώην επιχειρησιακού βραχίονα της αλ Κάιντα το οποίο βρισκόταν στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανέφερε μια ΜΚΟ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε επίσης ότι δεκάδες άλλα μέλη της οργάνωσης τραυματίστηκαν.
Ωστόσο η ΜΚΟ δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ποιος προχώρησε σε αυτή την αεροπορική επιδρομή. Στη Συρία δρουν τόσο ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, όσο και η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας.
Η επιδρομή αυτή καταγράφηκε την πέμπτη ημέρα της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία που όμως σύμφωνα με τις χώρες που την προώθησαν, τη Ρωσία και την Τουρκία, δεν συμπεριλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας.

 http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2524262/ematiri-aeroporiki-epidromi-se-poli-tis-vorioditikis-sirias

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Βενζίνη: Δείτε που θα βρειτε τα φθηνότερα πρατήρια αμόλυβδης - Διευθύνσεις

Η επιβολή πρόσθετου φόρου στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης από την 1.1.2017, εκτόξευσε τη μέση τιμή της αμόλυβδης σε περίπου 1,55 ευρώ το λίτρο, όταν πριν από περίπου ένα μήνα, η μέση τιμή ήταν 1,44 ευρώ. Εκτός από το φόρο, τις τιμές επιβάρυνε η αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου.
Τα περισσότερα πρατήρια πουλάνε πλέον σε τιμές από 1,50 έως 1,60 ευρώ το λίτρο, ενώ υπάρχουν ακόμα μερικά πρατήρια με τιμές κάτω του 1,50 ευρώ, κυρίως σε αστικές περιοχές.
Σε ότι αφορά τα νησιά, υπάρχουν πρατήρια που πουλάνε ακόμα και πάνω από 1,90 ευρώ το λίτρο την αμόλυβδη. Για παράδειγμα, στην Αμοργό η τιμή είναι από 1,91 έως 1,93 ευρώ το λίτρο.

Το Documentonews.gr παρουσιάζει ενδεικτικές τιμές πρατηρίων σε νησιά, το διάστημα 3-5 Ιανουαρίου 2017, καθώς και τα φθηνότερα-ακριβότερα πρατήρια στην Αθήνα, που έδωσαν τιμές στο Παρατηρητήριο Καυσίμων, σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017.


Νησιά:
Αμοργός: 1,91-1,93
Κάρπαθος: 1,82
Πάτμος: 1,829
Αστυπάλαια: 1,78
Χανιά: 1,545-1,685
Ζάκυνθος: 1,529-1,665
Μυτιλήνη: 1,459-1,70



Τα πιο φθηνά πρατήρια στην Αθήνα με τιμές αμόλυβδης βενζίνης, που κυμαίνονται από 1,483 έως 1,498 το λίτρο:
1. Τιμή: 1,483 Προϊόν: Revoil αμόλυβδη 95 xtra4 Σήμα: REVOIL
Διεύθυνση: ΠΕΙΡΑΙΩΣ 200, ΤΑΥΡΟΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 200 Ε.Ε
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:51:19

2. Τιμή: 1,484 Προϊόν: BP Unleaded 95 Σήμα: BP
Διεύθυνση: Λ. ΑΘΗΝΩΝ 362 -ΧΑΪΔΑΡΙ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ ΤΡ. ΙΟΡΔΑΝΗΣ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Τρι, 03/01 10:26:27

3. Τιμή: 1,485 Προϊόν: Αμόλυβδη AVIN Best 95 Σήμα: AVIN
Διεύθυνση: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ 32 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΜΑΚΡΑΙΩΝ Α.Ε.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 06:32:39

4. Τιμή: 1,489 Προϊόν: Revoil αμόλυβδη 95 xtra4 Σήμα: REVOIL
Διεύθυνση: ΑΧΑΡΝΩΝ 350
ΤΟΠΓΚΑΖ Ι.Κ.Ε.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:40:21

5. Τιμή: 1,493 Προϊόν: Αμόλυβδη 95 Σήμα: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ
Διεύθυνση: ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ 5 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΚΑΛΑΝΤΖΗ-ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 06:54:37

6. Τιμή: 1,495 Προϊόν: Αμόλυβδη AVIN Best 95 Σήμα: AVIN
Διεύθυνση: Λ.ΑΘΗΝΩΝ 356 & ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙ
ΜΑΚΡΑΙΩΝ Α.Ε.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 05:55:06

7. Τιμή: 1,498 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη Ενισχυμένη 95 οκτανίων Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: ΠΕΙΡΑΙΩΣ 234, ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕΕ ΥΠ/ΜΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 234 ΤΑΥΡ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:29:06

8. Τιμή: 1,498 Προϊόν: Αμόλυβδη AVIN Best 95 Σήμα: AVIN
Διεύθυνση: ΡΟΥΜΠΕΣΗ & ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ 17 - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΜΑΚΡΑΙΩΝ Α.Ε.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:20:52

9. Τιμή: 1,498 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη Ενισχυμένη 95 οκτανίων Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: Π.ΡΑΛΛΗ 16 & ΣΑΛΑΜΙΝΙΑΣ, ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕΕ ΥΠ/ΜΑ Π. ΡΑΛΛΗ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:07:55

10. Τιμή: 1,498 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη Ενισχυμένη 95 οκτανίων Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: ΠΕΙΡΑΙΩΣ 187-189 & ΑΛΟΠΗΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕΕ ΥΠ/ΜΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 187
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 12:02:31


Τα πιο ακριβά πρατήρια στην Αθήνα με τιμές αμόλυβδης βενζίνης άνω του 1,62 ευρώ το λίτρο:
1. Τιμή: 1,628 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 270
ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕΕ ΥΠ/ΜΑ ΨΥΧΙΚΟΥ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 06:19:21
2. Τιμή: 1,628 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 274 ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕΕ ΥΠ/ΜΑ Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 274
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 06:16:19

3. Τιμή: 1,628 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 101&ΑΛΕΞ/ΕΩΣ, ΙΛΙΣΣΙΑ
ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕΕ ΥΠ/ΜΑ ΙΛΙΣΣΙΩΝ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 12:05:56

4. Τιμή: 1,629 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: ΣΟΦΙΑΣ ΒΕΜΠΟ 15 ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ Μ.Ε.Π.Ε.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:39:09

5. Τιμή: 1,638 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 142, ΨΥΧΙΚΟ
ΜΥΡΤΕΑ ΑΕ ΥΠ/ΜΑ ΚΑΤΕΧΑΚΗ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 12:09:06

6. Τιμή: 1,642 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: Λ.ΑΛΙΜΟΥ 33 ΑΛΙΜΟΣ
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ E. & ΣΙΑ Ο.Ε
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 06:50:45

7. Τιμή: 1,649 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: ΧΕΛΙΔΟΝΟΥΣ 35 & Γ.ΛΥΡΑ, Ν.ΚΗΦΙΣΙΑ
ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 06:56:16

8. Τιμή: 1,659 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 121 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΖΑΧΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:00:23

9. Τιμή: 1,665 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: AN.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ 29, ΙΛΙΟΝ
ΒΡΕΝΤΑΣ Ε. ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:53:07

10. Τιμή: 1,669 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ 131
ΕΞΗΝΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 08:05:33

http://www.documentonews.gr/article/benzinh-deite-poy-tha-breite-ta-fthhnotera-prathria-amolybdhs-dieythynseis

Εκπτώσεις: Ξεκινούν οι χειμερινές

Τις χειμερινές εκπτώσεις του 2017 περιμένουν έμποροι και καταναλωτές ο καθένας για τους δικού του λόγους.  Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Χειμερινές εκπτώσεις θα υπάρξουν πάλι το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, από Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ως Παρασκευή 10 Νοεμβρίου του 2017.
Οι καταστηματάρχες από την μεριά τους περιμένουν να δουν τον τζίρο τους να αυξάνεται μιας και την περίοδο των γιορτών παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στην αγορά τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία δεν φτάνουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Οι καταναλωτές από την μεριά τους περιμένουν τις χειμερινές εκπτώσεις ελπίζοντας ότι τα ποσοστά θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να τους επιτρέψουν να κάνουν τις αγορές που επιθυμούν.
Όσον αφορά στις καλοκαιρινές εκπτώσεις και αυτές πραγματοποιούνται σε δύο περιόδους. Το εκπτωτικό δεκαήμερο που είναι οι πρώτες 10 μέρες του μήνα Μαΐου και οι κανονικές εκπτώσεις που αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και κρατάνε μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
http://www.news.gr/oikonomia/epiheirhseis/article/294477/ekptoseis-xekinoyn-oi-heimerines.html

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Παρόντες Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον στην ορκωμοσία του Τραμπ. Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί στις...

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, θα παρευρεθούν στην τελετή ορκωμοσίας του εκλεγέντα προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο ABC.

Με ανάρτηση του στο Twitter, το ABC ανέφερε ότι συνεργάτες των Κλίντον επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στην τελετή ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου.

Οι Κλίντον έχουν κάνει λίγες δημόσιες εμφανίσεις έπειτα από την ήττα της υποψηφίας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, τις οποίες κέρδισε ο Τραμπ εξασφαλίζοντας 306 εκλέκτορες, έναντι 232 της Κλίντον.


http://www.news.gr/kosmos/hpa/article/294576/parontes-mpil-kai-hilari-klinton-sthn-orkomosia-to.html

500 εκατ. downloads στο πληκτρολόγιο της Google

Τον περασμένο μήνα, η Google αποκάλυψε το επανασχεδιασμένο app πληκτρολογίου Google στο Play Store, φέρνοντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις με το όνομα Gboard. Η εφαρμογή έχει 500 εκατομμύρια downloads από το Google Play Store.
Το Gboard είναι τώρα μέρος της ομάδας των εφαρμογών που ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο downloads, συμπεριλαμβανομένων των Google Photos, Dropbox, το YouTube και το Skype.
Προφανώς το Gboard δεν έφτασε τα 500 εκατομμύρια εγκαταστάσεις σε δύο εβδομάδες, αλλά το τελευταίο update ήταν αρκετή για να ωθήσει τον αριθμό downloads πέρα από το ορόσημο. Ένα πληκτρολόγιο που έρχεται κοντά στο σκορ του Gboard είναι το GO Πληκτρολόγιο με emoji και υποστήριξη αυτοκόλλητων.
Το Gboard είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο πληκτρολόγιο που υποστηρίζει περισσότερες από 120 γλώσσες και έρχεται με πολύγλωσσες δυνατότητες πληκτρολόγησης για την εναλλαγή μεταξύ των γλωσσών με μη αυτόματο τρόπο. Επιπλέον, έχει πολλές επιλογές αυτόματης διόρθωσης, καθώς και εργαλεία για την προσθήκη λέξεων χειροκίνητα σε ένα προσωπικό λεξικό.
   
Όπως ήταν αναμενόμενο, το Gboard έρχεται με υποστήριξη για εικόνες GIF και emojis, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο για να αναζητήσετε και να μοιράζεστε αρχεία GIF με φίλους. Πρέπει απλά να πληκτρολογήσετε τη λέξη που περιγράφει το Emoji, αντί να χρειάζεται να σύρετε αριστερά ή δεξιά για να το βρείτε στο gallery.
Η πιο πρόσφατη ενημέρωση του Gboard έφερε το Glide Typing, το οποίο σας επιτρέπει απλά να σύρετε πάνω στο πληκτρολόγιο για να πληκτρολογήσετε λέξεις. Είναι πολύ πιο γρήγορο και η εφαρμογή έρχεται με ενισχυμένα εργαλεία πρόβλεψης λέξης για να καταλάβει την λέξη που προσπαθείτε να πληκτρολογήσετε καθώς σύρετε το δάχτυλο σας από γράμμα σε γράμμα.
Η Φωνητική πληκτρολόγηση καθιστά εύκολη την πληκτρολόγηση λέξεων στον δρόμο, χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε τα γράμματα στο πληκτρολόγιο. Το Gboard σας επιτρέπει να αναζητήσετε και να μοιραστείτε οτιδήποτε από το Gοοgle, περιλαμβανομένων των μαγαζιών, τα εστιατόρια, τα βίντεο, τις εικόνες, τις προβλέψεις καιρού, άρθρα ειδήσεων, αποτελέσματα αγώνων και πολλά άλλα.
Πηγή: Secnews
http://www.trelokouneli.gr/500-ekat-downloads-sto-plhktrologio-ths-google/

S&P για Εθνική Τράπεζα: Η προοπτική της δεν επηρεάζεται από την πώληση θυγατρικής της στη Βουλγαρία

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P δήλωσε σήμερα ότι η πιστοληπτική αξιολόγησή του για την Εθνική Τράπεζα (CCC+) και η προοπτική της (σταθερή) δεν επηρεάζονται από την απόφαση της τράπεζας να συμφωνήσει με τον όμιλο KBG για την πώληση του ποσοστού 99,91% των μετοχών της στη βουλγαρική θυγατρική της United Bulgarian Bank (UBB).
«Πιστεύουμε ότι η πώληση αποτελεί μέρος της προσπάθειας αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να μειωθεί η πολυπλοκότητα και να μπορεί η τράπεζα να επικεντρωθεί στη βασική της δραστηριότητα, παρά στην επέκταση του σήματός της. Ως συνέπεια, θεωρούμε ότι η NBG θα πρέπει να πουλήσει τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού της στο εξωτερικό – που σήμερα αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 10% του συνολικού ενεργητικού του ομίλου – έως το τέλος του 2018», σημειώνει ο οίκος.
   
Η πώληση θα βελτίωνε το ποσοστό των εποπτικών κεφαλαίων Tier 1 της τράπεζας κατά περίπου 100 μονάδες βάσης, αναφέρει ο S&P, ενώ εκτιμά ότι θα έχει επίσης μία ήπια θετική επίδραση στο προσαρμοσμένο με τον κίνδυνο δείκτη κεφαλαίων που υπολογίζει, περίπου 0,25% έως 0,30% σε σύγκριση με το 5,3% στο τέλος του 2015. «Αυτό δεν αλλάζει ουσιαστικά την άποψή μας για το εύθραυστο οικονομικό προφίλ κινδύνου στο πλαίσιο του ασθενούς λειτουργικού περιβάλλοντος που συνεχίζουμε να βλέπουμε στην Ελλάδα, το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τις αδύναμες προοπτικές κερδοφορίας», σημειώνει ο οίκος.


 http://www.trelokouneli.gr/s-p-gia-ethniki-trapeza-h-prooptiki-ths-den-ephreazetai-apo-thn-polhsh-thugatrikis-ths-sth-boulgaria/