sdfsdfsfdsf

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

«Πωλούσαν» μέσω διαδικτύου ανύπαρκατα κινητά τηλέφωνα

Απάτη μέσω του διαδικτύου, την οποία φαίνεται ότι είχαν «στήσει» δύο επιτήδειοι, πουλώντας αντί για κινητά τηλέφωνα…κοπανιστό αέρα, αποκάλυψε η έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Ως πρωταγωνιστές κατηγορούνται μία 28χρονη κι ένας συνομήλικος άντρας από τη Θεσσαλονίκη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο νεαροί κατηγορούνται ότι «ανέβαζαν» αγγελίες πώλησης συσκευών κινητής τηλεφωνίας σε τρεις ιστοσελίδες, απ’ όπου «ψάρευαν» υποψήφιους αγοραστές, με το «δέλεαρ» ότι οι τιμές των προς πώληση κινητών ήταν πολύ χαμηλότερες απ’ αυτές του εμπορίου.


Όταν τα ανυποψίαστα θύματα πείθονταν για την αγορά κάποιου κινητού τηλέφωνου, κατέθεταν το ποσό που συμφωνούσαν, είτε σε τραπεζικό λογαριασμό είτε μέσω τηλεφωνικών εμβασμάτων, πλην όμως ουδέποτε παραλάμβαναν το κινητό που υποτίθεται ότι αγόρασαν. Την ίδια ώρα, οι κατηγορούμενοι διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους «κατεβάζοντας» παράλληλα τις επίμαχες καταγγελίες από το ίντερνετ.

Σύμφωνα με Αστυνομία, οι δύο 28χρονοι εξαπάτησαν κατά το τελευταίο 6μηνο περί τα 25 άτομα, αποκομίζοντας απ’ αυτούς κέρδος που ξεπερνάει τα 5.600 ευρώ. Εκτιμάται πάντως, ότι ο κατάλογος των θυμάτων είναι μεγαλύτερος κι αυτό διότι πολλοί εξ αυτών δεν κατήγγειλαν την σε βάρος τους απάτη.

www.dikaiologitika.gr

Η Google βρήκε 25.000 Android εφαρμογές με malware

Eίναι γεγονός ότι το Android φιλοξενεί περισσότερα malware από ότι η πλατφόρμα του iOS και αυτό οφείλεται, εν μέρει, στο ανοιχτό οικοσύστημα του.  Έτσι οι μηχανικοί της Google προσπαθούν συνεχώς να ανακαλύπτουν τρόπους να τα εντοπίζουν.
Ένα πρόσφατο άρθρο του Digital Trends περιγράφει πώς γίνεται αυτό, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Google.
Σύμφωνα με την Google λοιπόν, η κάθε εφαρμογή έχει σαρωθεί για malware και άλλα exploits πριν καταλήξει στο Play Store.
Όμως έχουμε παρατηρήσει ότι οι σαρώσεις δεν βοηθούν πάντα, και κάθε app που κατεβάζετε θα μπορούσε να περιέχει κάποιο malware ή άλλα άγνωστα exploits.
Για να καταπολεμηθεί αυτό, η Google δοκιμάζει κάθε εφαρμογή μέσω μιας συσκευής Android. Πραγματοποιεί δηλαδή την εγκατάσταση κανονικά από το Play Store σε ένα κανονικό περιβάλλον κάποιας συσκευής. Μετά περιμένει συλλέγοντας τις πληροφορίες που μεταδίδονται μεταξύ της συσκευής και των διακομιστών της Google.
   
Έτσι οι μηχανικοί μπορούν να δουν αν η εφαρμογή συμπεριφέρεται ύποπτα ή κάνει πράγματα που δεν επιτρέπεται να κάνει με τις ρυθμίσεις ή τα πρωτόκολλα ασφαλείας (χωρίς άδεια).
Εάν μια εφαρμογή προσπαθεί να διακόψει την επικοινωνία μεταξύ των διακομιστών της Google και της συσκευής, οι μηχανικοί αναλύουν τα στοιχεία σύνδεσης και ανακαλύπτουν τι εγκατέστησε η εφαρμογή.
Να αναφέρουμε ότι ο παραπάνω είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που χρησιμοποιεί η Google για να προστατεύσει τους χρήστες του Android.
Όμως θα πρέπει να προσθέσουμε ότι καμία από τις διαδικασίες αυτές δεν είναι τέλεια και μπορείτε ακόμα να κατεβάσετε εφαρμογές με Μalware από το Play Store.
Πηγή: SecNews.gr
http://www.trelokouneli.gr/h-google-brike-25-000-android-efarmoges-me-malware/

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Προ των πυλών ο νέος χιονιάς – Πότε θα σαρώσει την Ελλάδα

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό κινείται στα βόρεια Βαλκάνια και τις επόμενες ημέρες θα φτάσει στα σύνορα της Ελλάδας.
Τα μοντέλα μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνουν απόλυτα ότι ο νέος χιονιάς θα πλήξει με σφοδρότητα την Ελλάδα καθώς ενδέχεται το βαρομετρικό να αλλάξει κατεύθυνση και να κινηθεί νοτιοανατολικά προς την Τουρκία.
Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό σύστημα με πολύ ψυχρές αέριες μάζες, ανάλογο της «Αριάδνης» και είτε πλήξει την Ελλάδα είτε την Τουρκία θα φέρει πυκνές χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες.
Αυτό που σίγουρα έχει «κλειδώσει» για την Ελλάδα είναι το τσουχτερό κρύο, με την θερμοκρασία να αγγίζει για μια ακόμα φορά τους μηδέν βαθμούς.
Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας στις 28 Ιανουαρίου και αν επιβεβαιωθούν τα μοντέλα τότε επί 3 τουλάχιστον ημέρες η Ελλάδα θα βάλλεται από χιονοπτώσεις και πολικές θερμοκρασίες.

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Αποχωρούν οι ΗΠΑ από την εμπορική συμφωνία TPP

Από τις πρώτες ανακοινώσεις της κυβέρνησης Τραμπ η ανακοίνωση ξεχωρίζει η απόφαση για αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Σύμπραξη της Περιοχής του Ειρηνικού (ΤΡΡ). Ειδικότερα όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος η εμπορική στρατηγική της για την προστασία των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ θα αρχίσει από την αποχώρηση της χώρας εμπορική συμφωνία στην οποία μετέχουν 12 χώρες.
Ειδικότερα, υπογραμμίζεται πως οι ΗΠΑ "θα πατάξουν αυτές τις χώρες που παραβιάζουν τις εμπορικές συμφωνίες και βλάπτουν τους Αμερικανούς εργαζομένους" με τον τρόπο αυτό. Η ανακοίνωση δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την ορκωμοσία του Τραμπ.
Στην ίδια ανακοίνωση επαναλαμβάνεται ότι ο Τραμπ έχει δεσμευτεί να επαναδιαπραγματευτεί μια άλλη εμπορική συμφωνία, τη NAFTA, που υπέγραψαν το 1994 οι ΗΠΑ, το Μεξικό και ο Καναδάς.
«Για πάρα πολύ καιρό οι Αμερικανοί αναγκάζονταν να δέχονται εμπορικές συμφωνίες που έθεταν τα συμφέρονταν των ισχυρών και της ελίτ της Ουάσινγκτον πάνω από εκείνα των σκληρά εργαζόμενων ανδρών και γυναικών αυτής της χώρας» συνεχίζει η ανακοίνωση, όπου υποστηρίζεται ότι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν να κλείσουν τα εργοστάσια και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας να μεταφερθούν στο εξωτερικό ενώ οι Αμερικανοί βρέθηκαν "αντιμέτωποι με υψηλό εμπορικό έλλειμα".
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι σκληρές και δίκαιες (εμπορικές) συμφωνίες» θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην αμερικανική οικονομία και να επιστρέψουν εκατομμύρια θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.
«Αυτή η στρατηγική ξεκινά με την αποχώρηση από την TPP και με τη διασφάλιση ότι τυχόν νέες εμπορικές συμφωνίες θα συναφθούν προς το συμφέρον των Αμερικανών εργαζομένων».
Επιπροσθέτως, αν τα άλλα συμβαλλόμενα μέρη στη NAFTA αρνηθούν να δώσουν στους Αμερικανούς εργαζόμενους μια δίκαιη συμφωνία σε μια επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης, «ο πρόεδρος θα προαναγγείλει την πρόθεση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη NAFTA».
Οι ΗΠΑ έχουν υπογράψει αλλά δεν έχουν επικυρώσει την TPP. Οι υποστηρικτές αυτής της συνθήκης ανησυχούν γιατί πιστεύουν ότι με την εγκατάλειψή της θα ισχυροποιηθεί η θέση της Κίνας στην περιοχή του Ειρηνικού, εις βάρος των ΗΠΑ.

 http://www.huffingtonpost.gr/2017/01/20/eidiseis-diethnes-apoxoroyn-apo-thn-emporiki-symfvwnia-tpp_n_14289188.html?utm_hp_ref=greece

Ποια αυτοκίνητα αγόρασαν οι Κρητικοί το 2016

Ο κλάδος του αυτοκινήτου δοκιμάστηκε και την περυσινή χρονιά καθώς οι πωλήσεις κυμάνθηκαν σε μικρή άνοδο (4.72%) σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων το 2016 συγκριτικά με το 2015... πολύ χαμηλά επίπεδα, δεδομένου της δυναμικής που έχει η χώρα και η Κρήτη γενικότερα.

Οπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη στο zougla.gr, συνολικά και σύμφωνα με τα πρώτα (ανεπίσημα) στοιχεία, οι ταξινομήσεις άγγιξαν τις 79.386 μονάδες. Το νούμερο αυτό ήταν κατά 4.72% υψηλότερο συγκριτικά με τις 75.805 του 2015, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να καλύψει τη χασούρα των τελευταίων ετών που έχουν οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Σημαντικό στοιχείο τα υψηλά ποσοστά των οχημάτων leasing και rent a car, που ξεπέρασαν σε σημαντικό βαθμό τις πωλήσεις λιανικής, γεγονός που δείχνει και τη χαμηλή δυναμική που έχει ο Έλληνας καταναλωτής.

ΠΡΩΤΕΣ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΑΡΚΕΣ

Στην κορυφή των πωλήσεων βρέθηκε η Toyota με 9.569 πωλήσεις και μερίδιο αγοράς 12.1%. Ακολούθησε η Nissan με 7.327 ταξινομήσεις και μερίδιο 9.2% ενώ το... βάθρο συμπλήρωσε η Opel με 7.113 πωλήσεις και 9.0% μερίδιο.

H VW τερμάτισε 4η, ενώ στην 5η θέση σκαρφάλωσε η Peugeot που συνεχώς κερδίζει έδαφος. H Fiat βρέθηκε στην 6η θέση ενώ η Mercedes ήταν 7η μάρκα σε πωλήσεις και πρώτη ανάμεσα στις premium. Στη δεκάδα βρέθηκε και η BMW και συγκεκριμένα στην 9η θέση, πίσω από την Suzuki, ενώ η Citroen ήταν η μάρκα που τερμάτισε στην 10η θέση.

ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΟΝΤΕΛΑ

Από πλευράς μοντέλων πρώτο σε ταξινομήσεις ήταν το Toyota Yaris με 4.324 πωλήσεις (στις οποίες... δεν συμπεριλαμβάνεται η υβριδική έκδοση – 1.017 πωλήσεις), δεύτερο το Opel Corsa και τρίτο το Nissan Micra με 3.8050 και 2.935 αντίστοιχα.

Ακολούθησαν τα, Fiat Panda (2.713), VW Polo (2.412), Peugeot 208 (2.394), Nissan Qashqai (2.391), Renault Clio (2.251), Ford Fiesta (1.713) και Toyota Auris (1.707).

ΠΡΩΤΙΕΣ ΑΝΑ ΜΑΡΚΑ *

– Toyota 18
– Nissan 12
– Opel 11
– Fiat 5
– VW 5
– Suzuki 3
– Mercedes 2
– Audi 1
– BMW 1
– Citroen 1
– Ford 1
– Peugeot 1
– Renault 1

* σε ορισμένους νομούς μπορεί να βρίσκονται στην 1η θέση περισσότερες από μία μάρκες

ΝΟΜΟΙ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ (ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ) ΤΟ 2016

– Ηράκλειο: 2.284
– Χανιά: 932
– Ρέθυμνο: 672

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΑΡΚΕΣ ΑΝΑ ΝΟΜΟ ΤΟ 2016 (σε παρένθεση οι ταξινομήσεις)

Ηράκλειο: Fiat (373), Peugeot (291), Toyota (232)
Λασίθι: Toyota (99), Fiat (71), Peugeot (50)
Ρέθυμνο: VW (96), KIA (80), Peugeot (70)
Χανιά: Suzuki (169), Peugeot (150), Toyota (88)

zougla.gr
https://www.aera.gr/crete-news/42327-poia-aftokinita-agorasan-oi-kritikoi-to-2016.html

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Super Chat: Η νέα δυνατότητα του Youtube

Youtubers, σας έχουμε ευχάριστα νέα! Η αγαπημένη σας πλατφόρμα προσφέρει ένα νέο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ εσάς και των υπόλοιπων χρηστών. Μέχρι στιγμής το LiveStream έφερνε πιο κοντά τους μεν με τους δε δημιουργώντας μια καθηλωτική εμπειρία.
Τώρα ένας νέος τρόπος έρχεται για να τονίσει τα μηνύματα των χρηστών στο live stream chat.
Όπως γνωρίζαμε μέχρι σήμερα ανάλογα με τον αριθμό των subscribers ο αριθμός των μνημάτων που μπορούν να δημοσιευτούν κατά την διάρκεια του LiveStream μπορεί να φτάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Αλλά όπως εξελίσσεται η ζωντανή μετάδοση τα σχόλια αντικαθίστανται από νεότερα με αποτέλεσμα ο διαχειριστής να χρειαστεί να κάνει scrolling σε όλη την σελίδα για να μπορέσει να τα διαβάσει όλα.
   
Η νέα δυνατότητα λοιπόν του Youtube δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να κάνουν τις παρατηρήσεις τους να ξεχωρίζουν όχι όμως αφιλοκερδώς. Η νέα λειτουργία αναδεικνύει τα μηνύματα των χρηστών επισημαίνοντας τα με χρώμα και διατηρώντας τα στην κορυφή ανάλογα με το ποσό που θα καταβάλλουν.
Προς το παρόν ένας μικρός αριθμός Youtubers διαθέτουν το Super Chat για τα LiveStream και μέχρι το τέλος του μήνα ο αριθμός αυτός θα επεκταθεί σε είκοσι χώρες ενώ θα έχουν την δυνατότητα χρήσης χρήστες από σαράντα χώρες. Η λειτουργία διατίθεται για Android ενώ τα iOS θα λάβουν το Super Chat αργότερα χωρίς να έχει διευκρινιστεί η ακριβής ημερομηνία.
Αν θέλετε να αποκτήσετε την νέα δυνατότητα κάντε κλικ στο σύμβολο του δολαρίου στο live chat , επιλέξτε το “Super Chat” καθώς και το ποσό που θέλετε να καταθέσετε. Στη συνέχεια πληκτρολογείτε το σχόλιο σας, κάνετε κλικ στο “buy” , ολοκληρώνοντας στο “send” και είστε έτοιμοι!
Πηγή: SecNews.gr
 http://www.trelokouneli.gr/super-chat-h-nea-dunatothta-tou-youtube/

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Το «κυνήγι» της ΔΕΗ – Οι 65.000 καταναλωτές που μπαίνουν στο στόχαστρο

«Σαφάρι» έχει ξεκινήσει η ΔΕΗ για 65.000 καταναλωτές που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος άνω των 3.000 ευρώ.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται και πελάτες της οι οποίοι είναι συστηματικοί κακοπληρωτές και μετέρχονται διάφορες πρακτικές προκειμένου να αποφεύγουν την πληρωμή των οφειλών τους, όπως σημειώνουν στελέχη της διοίκησης, σύμφωνα με την «Καθημερινή».
Ορισμένες μέθοδοί τους, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι η προσπάθεια παρεμπόδισης των διακοπών της ηλεκτροδότησής τους χρησιμοποιώντας είτε «πολιτικά μέσα» είτε προπηλακισμούς σε συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ. Τα απλήρωτα ποσά που οφείλουν στην εταιρεία φτάνουν ακόμη και τις 50.000 ευρώ, ενώ το συνολικό ποσό αγγίζει τα 400 εκατ. Ευρώ.
Η εταιρεία έχει αναγάγει σε υπ’ αριθμόν ένα στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς και την τήρηση των προγραμμάτων διακανονισμών. Ιδίως ως προς το δεύτερο σκέλος, σύμφωνα με στοιχεία της διοίκησης της εταιρείας, το ποσοστό της διατηρησιμότητας των ρυθμίσεων ανέρχεται στο 65%. Ή, με πιο απλά λόγια, περίπου τέσσερις στους δέκα καταναλωτές δεν μπορούν λόγω της κρίσης να είναι συνεπείς. Σε απόλυτα νούμερα, υπολογίζεται ότι 217.000 από συνολικά 620.000 πελάτες που μπήκαν σε ρύθμιση έχασαν τις δόσεις. Σε αυτούς λοιπόν η εταιρεία δίνει δεύτερη ευκαιρία, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Η διοίκηση της επιχείρησης θέλει να αυξήσει το ποσοστό της διατηρησιμότητας (αλλά και της εισπραξιμότητας) από το 65% στο 70% μέχρι το τέλος του 2017.
Σε άλλα στοιχεία για τους οφειλέτες, από 500 έως 1.000 ευρώ χρωστούν γύρω στους 250.000 πελάτες, με τις συνολικές οφειλές τους να φτάνουν τα 200 εκατ. ευρώ. Το 35% αυτών των καταναλωτών έχουν διακανονίσει τους απλήρωτους λογαριασμούς. Στην κλίμακα των οφειλών 1.000 έως 3.000 ευρώ καταμετρώνται περί τους 150.000 καταναλωτές και από αυτούς το 55% έχει ρυθμίσει τα χρέη.

http://www.cnn.gr/money/story/62893/to-kynigi-tis-deh-oi-65-000-katanalotes-poy-mpainoyn-sto-stoxastro?utm_source=www.newsbomb.gr&utm_medium=dpgNewsBox&utm_campaign=CNN_NEWS&utm_content=vertical

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Νεκρός ο Ρώσος Πρόξενος στην Ελλάδα

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του ο Ρώσος πρόξενος στην Ελλάδα. 

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες ο Ρώσος πρόξενος στην Ελλάδα βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του και ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια. 


Σημειώνεται πως ο Ρώσος Πρόξενος 
Αντρέι Μαλανίν ήταν 55 ετών και βρέθηκε στο διαμέρισμα που διατηρούσε στην οδό Ηρώδου Αττικού. 

Η σορός του Ρώσου Προξένου βρέθηκε το απόγευμα στο διαμέρισμα μετά από αίτημα των συνεργατών του στην πρεσβεία οι οποίοι τον αναζητούσαν χωρίς αποτέλεσμα.

Προειδοποιητικές βολές από αμερικανικό αντιτορπιλικό κατά ιρανικών πλοίων στον Περσικό

Ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έριξε τρεις προειδοποιητικές βολές εναντίον τεσσάρων ιρανικών πλοίων ταχείας επίθεσης τα οποία το είχαν πλησιάσει κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα κοντά στα Στενά του Χορμούζ, είπαν σήμερα στο Ρόιτερς δύο αξιωματούχοι προσκείμενοι στο υπουργείο άμυνας των ΗΠΑ.
Το επεισόδιο σημειώθηκε την Κυριακή και μεταδόθηκε πρώτα από το Ρόιτερς, την ώρα που ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου.
Τον Σεπτέμβριο, ο Τραμπ διεμήνυσε πως όποιο ιρανικό πλοίο παρεμποδίζει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στον Κόλπο θα "πυροβολείται".
Οι αξιωματούχοι, που μίλησαν υπό τον όρο να μείνουν ανώνυμοι, δήλωσαν πως το USS Mahan είχε ραδιοεπικοινωνία με τα σκάφη του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης αλλά αυτά δεν αποκρίθηκαν στα αιτήματα να επιβραδύνουν και συνέχισαν να υποβάλλουν ερωτήσεις στο Mahan.
Το αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού εκτόξευσε προειδοποιητικές φωτοβολίδες και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έριξε επίσης ένα καπνογόνο πριν ριφθούν προειδοποιητικά πυρά.
Τα ιρανικά σκάφη έφθασαν σε απόσταση 800 μέτρων από το Mahan, το οποίο συνόδευε άλλα δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, είπαν.
   
Εκπρόσωποι των Φρουρών της Επανάστασης και της ομάδας του Τραμπ για τη μετάβαση της εξουσίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχολιασμό.
Η χρόνια αμοιβαία εχθρότητα αμβλύνθηκε όταν η Ουάσινγκτον ήρε ορισμένες κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης πέρυσι έπειτα από μία συμφωνία για τον περιορισμό των πυρηνικών φιλοδοξιών του Ιράν. Ωστόσο παραμένουν σοβαρές διαφορές για το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων του Ιράν καθώς και για τις συγκρούσεις στη Συρία και στο Ιράκ.
Ένας αξιωματούχος υπενθύμισε πως παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν περιστασιακά.
Τον Αύγουστο, άλλο ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ έριξε προειδοποιητικά πυρά προς την κατεύθυνση ενός ιρανικού σκάφους ταχείας επίθεσης που προσέγγισε δύο πλοία των ΗΠΑ.
Τον Ιανουάριο του 2016, το Ιράν άφησε ελεύθερους δέκα ναύτες των ΗΠΑ τους οποίος είχε αιχμαλωτίσει και κρατήσει για μικρό χρονικό διάστημα.
Ο αξιωματούχος πρόσθεσε πως τα προειδοποιητικά πυρά που ερρίφθησαν την Κυριακή είναι μόνο μία από επτά αλληλεπιδράσεις που είχε το Mahan με ιρανικά σκάφη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όμως οι υπόλοιπες εκτιμήθηκε ότι ήταν ασφαλείς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.trelokouneli.gr/proeidopoihtikes-boles-apo-amerikaniko-antitorpiliko-kata-iranikon-ploion-ston-persiko/

Βαριές κατηγορίες σε 28χρονο Γερμανό τζιχαντιστή

Κατηγορείται για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου επειδή συμμετείχε σε εκτέλεση κρατουμένων του ISIS στην Παλμύρα

 

 

Η γενική εισαγγελία της Γερμανίας απήγγειλε κατηγορίες κατά ενός 28χρονου Γερμανού πολίτη για διάπραξη δολοφονίας, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και διάπραξη εγκλημάτων πολέμου, κυρίως για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην εκτέλεση έξι κρατουμένων από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία το 2015.
Ο άνδρας, που κατονομάζεται ως Χάρι Σ. στα δικαστικά έγγραφα, τέθηκε υπό κράτηση τον Ιούλιο του 2015, όταν επέστρεψε στην Γερμανία, λίγο μετά την συμμετοχή του στην εκτέλεση των κρατουμένων στην Παλμύρα της Συρίας, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.
Μια εκπρόσωπος του Γραφείου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας στην Καρλσρούη δήλωσε σήμερα πως ο άνδρας ταξίδεψε στην Συρία στις αρχές του Απριλίου 2015 για να ενταχθεί στις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους.
«Στα μέσα Ιουνίου 2015 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους προέβησαν σε δημόσια εκτέλεση έξι κρατουμένων στην συριακή πόλη της Παλμύρας», ανέφερε η ανακοίνωση. «Ο κατηγορούμενος, που ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι, πυροβόλησε ο ίδιος έναν από τους κρατουμένους στο εκτελεστικό απόσπασμα και απέτρεψε άλλους από το να αποδράσουν», τονίζεται επίσης.
Πέρσι ένα τοπικό δικαστήριο επέβαλε στον 28χρονο ποινή τριετούς φυλάκισης, κρίνονταν τον ένοχο για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και παραβίαση της νομοθεσίας περί πολεμικών όπλων.
Κατά εκτιμήσεις, 820 άνθρωποι έχουν φύγει από την Γερμανία για να πολεμήσουν με τζιχαντιστές στην Συρία και άλλες εμπόλεμες ζώνες στην Μέση Ανατολή.
 
 
 http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2524243/varies-katigories-se-28chrono-germano-tzichantisti

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Αιματηρή αεροπορική επιδρομή σε πόλη της βορειοδυτικής Συρίας

Τουλάχιστον 25 νεκροί στο αρχηγείο του μέχρι πρότινος βραχίονα της αλ Κάιντα στη χώρα

 

 

Τουλάχιστον 25 μέλη της οργάνωσης Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας (Τζαμπχάτ Φάταχ αλ Σαμ), ανάμεσά τους πολλά ηγετικά στελέχη της, σκοτώθηκαν σήμερα σε μια αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός αρχηγείου του πρώην επιχειρησιακού βραχίονα της αλ Κάιντα το οποίο βρισκόταν στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, ανέφερε μια ΜΚΟ.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε επίσης ότι δεκάδες άλλα μέλη της οργάνωσης τραυματίστηκαν.
Ωστόσο η ΜΚΟ δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει ποιος προχώρησε σε αυτή την αεροπορική επιδρομή. Στη Συρία δρουν τόσο ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, όσο και η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας.
Η επιδρομή αυτή καταγράφηκε την πέμπτη ημέρα της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία που όμως σύμφωνα με τις χώρες που την προώθησαν, τη Ρωσία και την Τουρκία, δεν συμπεριλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας.

 http://www.newsbeast.gr/world/arthro/2524262/ematiri-aeroporiki-epidromi-se-poli-tis-vorioditikis-sirias

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Βενζίνη: Δείτε που θα βρειτε τα φθηνότερα πρατήρια αμόλυβδης - Διευθύνσεις

Η επιβολή πρόσθετου φόρου στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης από την 1.1.2017, εκτόξευσε τη μέση τιμή της αμόλυβδης σε περίπου 1,55 ευρώ το λίτρο, όταν πριν από περίπου ένα μήνα, η μέση τιμή ήταν 1,44 ευρώ. Εκτός από το φόρο, τις τιμές επιβάρυνε η αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου.
Τα περισσότερα πρατήρια πουλάνε πλέον σε τιμές από 1,50 έως 1,60 ευρώ το λίτρο, ενώ υπάρχουν ακόμα μερικά πρατήρια με τιμές κάτω του 1,50 ευρώ, κυρίως σε αστικές περιοχές.
Σε ότι αφορά τα νησιά, υπάρχουν πρατήρια που πουλάνε ακόμα και πάνω από 1,90 ευρώ το λίτρο την αμόλυβδη. Για παράδειγμα, στην Αμοργό η τιμή είναι από 1,91 έως 1,93 ευρώ το λίτρο.

Το Documentonews.gr παρουσιάζει ενδεικτικές τιμές πρατηρίων σε νησιά, το διάστημα 3-5 Ιανουαρίου 2017, καθώς και τα φθηνότερα-ακριβότερα πρατήρια στην Αθήνα, που έδωσαν τιμές στο Παρατηρητήριο Καυσίμων, σήμερα Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017.


Νησιά:
Αμοργός: 1,91-1,93
Κάρπαθος: 1,82
Πάτμος: 1,829
Αστυπάλαια: 1,78
Χανιά: 1,545-1,685
Ζάκυνθος: 1,529-1,665
Μυτιλήνη: 1,459-1,70Τα πιο φθηνά πρατήρια στην Αθήνα με τιμές αμόλυβδης βενζίνης, που κυμαίνονται από 1,483 έως 1,498 το λίτρο:
1. Τιμή: 1,483 Προϊόν: Revoil αμόλυβδη 95 xtra4 Σήμα: REVOIL
Διεύθυνση: ΠΕΙΡΑΙΩΣ 200, ΤΑΥΡΟΣ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ 200 Ε.Ε
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:51:19

2. Τιμή: 1,484 Προϊόν: BP Unleaded 95 Σήμα: BP
Διεύθυνση: Λ. ΑΘΗΝΩΝ 362 -ΧΑΪΔΑΡΙ
ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ ΤΡ. ΙΟΡΔΑΝΗΣ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Τρι, 03/01 10:26:27

3. Τιμή: 1,485 Προϊόν: Αμόλυβδη AVIN Best 95 Σήμα: AVIN
Διεύθυνση: ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ 32 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
ΜΑΚΡΑΙΩΝ Α.Ε.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 06:32:39

4. Τιμή: 1,489 Προϊόν: Revoil αμόλυβδη 95 xtra4 Σήμα: REVOIL
Διεύθυνση: ΑΧΑΡΝΩΝ 350
ΤΟΠΓΚΑΖ Ι.Κ.Ε.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:40:21

5. Τιμή: 1,493 Προϊόν: Αμόλυβδη 95 Σήμα: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ
Διεύθυνση: ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ 5 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
ΚΑΛΑΝΤΖΗ-ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 06:54:37

6. Τιμή: 1,495 Προϊόν: Αμόλυβδη AVIN Best 95 Σήμα: AVIN
Διεύθυνση: Λ.ΑΘΗΝΩΝ 356 & ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙ
ΜΑΚΡΑΙΩΝ Α.Ε.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 05:55:06

7. Τιμή: 1,498 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη Ενισχυμένη 95 οκτανίων Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: ΠΕΙΡΑΙΩΣ 234, ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕΕ ΥΠ/ΜΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 234 ΤΑΥΡ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:29:06

8. Τιμή: 1,498 Προϊόν: Αμόλυβδη AVIN Best 95 Σήμα: AVIN
Διεύθυνση: ΡΟΥΜΠΕΣΗ & ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ 17 - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
ΜΑΚΡΑΙΩΝ Α.Ε.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:20:52

9. Τιμή: 1,498 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη Ενισχυμένη 95 οκτανίων Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: Π.ΡΑΛΛΗ 16 & ΣΑΛΑΜΙΝΙΑΣ, ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕΕ ΥΠ/ΜΑ Π. ΡΑΛΛΗ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:07:55

10. Τιμή: 1,498 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη Ενισχυμένη 95 οκτανίων Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: ΠΕΙΡΑΙΩΣ 187-189 & ΑΛΟΠΗΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕΕ ΥΠ/ΜΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 187
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 12:02:31


Τα πιο ακριβά πρατήρια στην Αθήνα με τιμές αμόλυβδης βενζίνης άνω του 1,62 ευρώ το λίτρο:
1. Τιμή: 1,628 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 270
ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕΕ ΥΠ/ΜΑ ΨΥΧΙΚΟΥ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 06:19:21
2. Τιμή: 1,628 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 274 ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕΕ ΥΠ/ΜΑ Λ.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ 274
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 06:16:19

3. Τιμή: 1,628 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 101&ΑΛΕΞ/ΕΩΣ, ΙΛΙΣΣΙΑ
ΕΡΜΗΣ ΑΕΜΕΕ ΥΠ/ΜΑ ΙΛΙΣΣΙΩΝ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 12:05:56

4. Τιμή: 1,629 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: ΣΟΦΙΑΣ ΒΕΜΠΟ 15 ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ Μ.Ε.Π.Ε.
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:39:09

5. Τιμή: 1,638 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 142, ΨΥΧΙΚΟ
ΜΥΡΤΕΑ ΑΕ ΥΠ/ΜΑ ΚΑΤΕΧΑΚΗ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 12:09:06

6. Τιμή: 1,642 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: Λ.ΑΛΙΜΟΥ 33 ΑΛΙΜΟΣ
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ E. & ΣΙΑ Ο.Ε
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 06:50:45

7. Τιμή: 1,649 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: ΧΕΛΙΔΟΝΟΥΣ 35 & Γ.ΛΥΡΑ, Ν.ΚΗΦΙΣΙΑ
ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 06:56:16

8. Τιμή: 1,659 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 121 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΖΑΧΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:00:23

9. Τιμή: 1,665 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: AN.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ & ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ 29, ΙΛΙΟΝ
ΒΡΕΝΤΑΣ Ε. ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 07:53:07

10. Τιμή: 1,669 Προϊόν: Shell Αμόλυβδη 95 V-Power Σήμα: SHELL
Διεύθυνση: ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ 131
ΕΞΗΝΤΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ημερ. / Ώρα δήλωσης: Πεμ, 05/01 08:05:33

http://www.documentonews.gr/article/benzinh-deite-poy-tha-breite-ta-fthhnotera-prathria-amolybdhs-dieythynseis

Εκπτώσεις: Ξεκινούν οι χειμερινές

Τις χειμερινές εκπτώσεις του 2017 περιμένουν έμποροι και καταναλωτές ο καθένας για τους δικού του λόγους.  Οι χειμερινές εκπτώσεις ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Χειμερινές εκπτώσεις θα υπάρξουν πάλι το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη, από Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ως Παρασκευή 10 Νοεμβρίου του 2017.
Οι καταστηματάρχες από την μεριά τους περιμένουν να δουν τον τζίρο τους να αυξάνεται μιας και την περίοδο των γιορτών παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στην αγορά τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία δεν φτάνουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Οι καταναλωτές από την μεριά τους περιμένουν τις χειμερινές εκπτώσεις ελπίζοντας ότι τα ποσοστά θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να τους επιτρέψουν να κάνουν τις αγορές που επιθυμούν.
Όσον αφορά στις καλοκαιρινές εκπτώσεις και αυτές πραγματοποιούνται σε δύο περιόδους. Το εκπτωτικό δεκαήμερο που είναι οι πρώτες 10 μέρες του μήνα Μαΐου και οι κανονικές εκπτώσεις που αρχίζουν τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και κρατάνε μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
http://www.news.gr/oikonomia/epiheirhseis/article/294477/ekptoseis-xekinoyn-oi-heimerines.html

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Παρόντες Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον στην ορκωμοσία του Τραμπ. Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί στις...

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και η Χίλαρι Κλίντον, υποψήφια του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016, θα παρευρεθούν στην τελετή ορκωμοσίας του εκλεγέντα προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο ABC.

Με ανάρτηση του στο Twitter, το ABC ανέφερε ότι συνεργάτες των Κλίντον επιβεβαίωσαν την παρουσία τους στην τελετή ορκωμοσίας στις 20 Ιανουαρίου.

Οι Κλίντον έχουν κάνει λίγες δημόσιες εμφανίσεις έπειτα από την ήττα της υποψηφίας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, τις οποίες κέρδισε ο Τραμπ εξασφαλίζοντας 306 εκλέκτορες, έναντι 232 της Κλίντον.


http://www.news.gr/kosmos/hpa/article/294576/parontes-mpil-kai-hilari-klinton-sthn-orkomosia-to.html

500 εκατ. downloads στο πληκτρολόγιο της Google

Τον περασμένο μήνα, η Google αποκάλυψε το επανασχεδιασμένο app πληκτρολογίου Google στο Play Store, φέρνοντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις με το όνομα Gboard. Η εφαρμογή έχει 500 εκατομμύρια downloads από το Google Play Store.
Το Gboard είναι τώρα μέρος της ομάδας των εφαρμογών που ξεπερνούν το μισό δισεκατομμύριο downloads, συμπεριλαμβανομένων των Google Photos, Dropbox, το YouTube και το Skype.
Προφανώς το Gboard δεν έφτασε τα 500 εκατομμύρια εγκαταστάσεις σε δύο εβδομάδες, αλλά το τελευταίο update ήταν αρκετή για να ωθήσει τον αριθμό downloads πέρα από το ορόσημο. Ένα πληκτρολόγιο που έρχεται κοντά στο σκορ του Gboard είναι το GO Πληκτρολόγιο με emoji και υποστήριξη αυτοκόλλητων.
Το Gboard είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο πληκτρολόγιο που υποστηρίζει περισσότερες από 120 γλώσσες και έρχεται με πολύγλωσσες δυνατότητες πληκτρολόγησης για την εναλλαγή μεταξύ των γλωσσών με μη αυτόματο τρόπο. Επιπλέον, έχει πολλές επιλογές αυτόματης διόρθωσης, καθώς και εργαλεία για την προσθήκη λέξεων χειροκίνητα σε ένα προσωπικό λεξικό.
   
Όπως ήταν αναμενόμενο, το Gboard έρχεται με υποστήριξη για εικόνες GIF και emojis, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο για να αναζητήσετε και να μοιράζεστε αρχεία GIF με φίλους. Πρέπει απλά να πληκτρολογήσετε τη λέξη που περιγράφει το Emoji, αντί να χρειάζεται να σύρετε αριστερά ή δεξιά για να το βρείτε στο gallery.
Η πιο πρόσφατη ενημέρωση του Gboard έφερε το Glide Typing, το οποίο σας επιτρέπει απλά να σύρετε πάνω στο πληκτρολόγιο για να πληκτρολογήσετε λέξεις. Είναι πολύ πιο γρήγορο και η εφαρμογή έρχεται με ενισχυμένα εργαλεία πρόβλεψης λέξης για να καταλάβει την λέξη που προσπαθείτε να πληκτρολογήσετε καθώς σύρετε το δάχτυλο σας από γράμμα σε γράμμα.
Η Φωνητική πληκτρολόγηση καθιστά εύκολη την πληκτρολόγηση λέξεων στον δρόμο, χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε τα γράμματα στο πληκτρολόγιο. Το Gboard σας επιτρέπει να αναζητήσετε και να μοιραστείτε οτιδήποτε από το Gοοgle, περιλαμβανομένων των μαγαζιών, τα εστιατόρια, τα βίντεο, τις εικόνες, τις προβλέψεις καιρού, άρθρα ειδήσεων, αποτελέσματα αγώνων και πολλά άλλα.
Πηγή: Secnews
http://www.trelokouneli.gr/500-ekat-downloads-sto-plhktrologio-ths-google/

S&P για Εθνική Τράπεζα: Η προοπτική της δεν επηρεάζεται από την πώληση θυγατρικής της στη Βουλγαρία

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P δήλωσε σήμερα ότι η πιστοληπτική αξιολόγησή του για την Εθνική Τράπεζα (CCC+) και η προοπτική της (σταθερή) δεν επηρεάζονται από την απόφαση της τράπεζας να συμφωνήσει με τον όμιλο KBG για την πώληση του ποσοστού 99,91% των μετοχών της στη βουλγαρική θυγατρική της United Bulgarian Bank (UBB).
«Πιστεύουμε ότι η πώληση αποτελεί μέρος της προσπάθειας αναδιάρθρωσης που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να μειωθεί η πολυπλοκότητα και να μπορεί η τράπεζα να επικεντρωθεί στη βασική της δραστηριότητα, παρά στην επέκταση του σήματός της. Ως συνέπεια, θεωρούμε ότι η NBG θα πρέπει να πουλήσει τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικού της στο εξωτερικό – που σήμερα αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 10% του συνολικού ενεργητικού του ομίλου – έως το τέλος του 2018», σημειώνει ο οίκος.
   
Η πώληση θα βελτίωνε το ποσοστό των εποπτικών κεφαλαίων Tier 1 της τράπεζας κατά περίπου 100 μονάδες βάσης, αναφέρει ο S&P, ενώ εκτιμά ότι θα έχει επίσης μία ήπια θετική επίδραση στο προσαρμοσμένο με τον κίνδυνο δείκτη κεφαλαίων που υπολογίζει, περίπου 0,25% έως 0,30% σε σύγκριση με το 5,3% στο τέλος του 2015. «Αυτό δεν αλλάζει ουσιαστικά την άποψή μας για το εύθραυστο οικονομικό προφίλ κινδύνου στο πλαίσιο του ασθενούς λειτουργικού περιβάλλοντος που συνεχίζουμε να βλέπουμε στην Ελλάδα, το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων και τις αδύναμες προοπτικές κερδοφορίας», σημειώνει ο οίκος.


 http://www.trelokouneli.gr/s-p-gia-ethniki-trapeza-h-prooptiki-ths-den-ephreazetai-apo-thn-polhsh-thugatrikis-ths-sth-boulgaria/