sdfsdfsfdsf

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Τα γλυκά των γιορτών και πόσο παχαίνουν

Οι μέρες των γιορτών πλησιάζουν, oι νοικοκυρές έχουν ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες των γλυκών και οι βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων και των φούρνων της γειτονιάς έχουν πάρει φωτιά. Μελομάρονα, αφράτοι βουτυρένιοι κουραμπιέδες, παραδοσιακές δίπλες και γεμιστά τσουρέκια. Και φυσικά την Πρωτοχρονιά, η αγαπημένη μας βασιλόπιτα.
Για να μην μας πιάσει πανικός, ειδικά αν βρισκόμαστε σε δίαιτα η ομάδα του Dr.Psoma Wellness  μας συμβουλεύει και μας παρουσιάζει τις θερμιδικές αξίες του κάθε γλυκού και τι πρέπει να προσέξουμε για να τα απολαύσουμε χωρίς τύψεις!

Κουραμπιέδες

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε βούτυρο θεωρούνται τα πιο επιβλαβή γλυκίσματα των εορτών. Έχουν αρκετή ζάχαρη η οποία προσδίδει ανούσιες θερμίδες στον οργανισμό .Αλλά περιέχουν αμύγδαλα τα οποία είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά, την αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και ασβέστιο αλλά και αυγά τα οποία αποτελούν πηγή βιταμινών Α, D , φυλλικού οξέος και Β12.
1 μέτριο κομμάτι κουραμπιέ ( 40γρ. ) περιέχει 240 kcal και 9,2γρ λιπαρών κυρίως κορεσμένων

Μελομακάρονα

Θεωρούνται καλύτερο γλύκισμα από ότι ο κουραμπιές, καθώς η πρώτη ύλη για την παρασκευή τους είναι το ελαιόλαδο, το οποίο λειτουργεί ευεργετικά για το καρδιαγγειακό σύστημα. Το ελαιόλαδο είναι η καλύτερη πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών όπως η βιταμίνη Ε και μονοακόρεστων λιπαρών που βοηθούν στην μείωση της LDL χοληστερόλης και στην αύξηση της HDL.
Επίσης, το μέλι που περιέχουν είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην γενικότερη του οργανισμού. Περιέχουν επίσης καρύδια τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες Β6 και Ε, η οποία τους δίνει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, αλλά και σε ω3 και ω6 λιπαρά Τέλος τα μπαχαρικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παρασκευή τους όπως είναι η κανέλα ή το γαρύφαλλο έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία καθώς περιέχουν σίδηρο και αντιοξειδωτικές ουσίες, που αν συνδυαστούν με ξύσμα πορτοκαλιού που περιέχει βιταμίνη C βοηθούν στην πιο γρήγορη απορρόφησή του από τον οργανισμό .
1 μέτριο μελομακάρονο (35γρ) περιέχει 190 Kcal , 8γρ λιπαρών

Δίπλες

Αν και είναι τηγανιτό γλύκισμα, ωστόσο περιέχει τα λιγότερα λιπαρά. Καλό θα ήταν κατά το τηγάνισμα τους να χρησιμοποιηθεί ελαιόλαδο το οποίο περιέχει ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικές βιταμίνες. Οι δίπλες περιέχουν ακόμα και μικρή ποσότητα καρυδιών τα οποία περιέχουν και αυτά καλά λιπαρά οξέα και βιταμίνες Β6 και Ε.
1 μέτρια δίπλα (45γρ) περιέχει 170 kcal , 4,5γρ. λιπαρών

Βασιλόπιτα

Ανάλογα τα συστατικά που θα περιέχει, μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα και οι θερμίδες. Είναι γλύκισμα πλούσιο σε κορεσμένο λίπος λόγω του βουτύρου που περιέχει και αυτό συσχετίζεται με αύξηση της χοληστερόλης. Όμως αν παρασκευαστεί με μαργαρίνη αντί για βούτυρο, θα μειωθεί η περιεκτικότητα σε κορεσμένο λίπος. Η ζάχαρη επίσης είναι σε αφθονία κάτι το οποίο σχετίζεται με αύξηση του σωματικού βάρους. Αλλά περιέχει ασπράδια και γάλα τα οποία είναι καλές πηγές πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας που συμβάλλουν στην διατήρηση της μυϊκής μάζας . Αν προστεθεί πορτοκάλι στην βασιλόπιτα εμπλουτίζεται με βιταμίνη C ενισχύοντας το ανοσοποιητικό και δίνοντας αντιοξειδωτική δράση .
1 μέτριο κομμάτι 100γρ περιέχει περίπου 300-350 kcal & αρκετά γρ λιπαρών

Τσουρέκι

Αποτελεί ένα θρεπτικό και υγιεινό γλυκό των Χριστουγέννων. Περιέχει αλεύρι που είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και μαγνήσιο τα οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς. Επίσης παρασκευάζεται με αυγά που είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, μαργαρίνη που είναι πλούσια σε ω3 και ω6 λιπαρά οξέα και βιταμίνες που έχουν αντιοξειδωτική δράση συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.
Το μαχλέπι που προστίθεται στο τσουρέκι του δίνει μια ιδιαίτερη μυρωδιά λόγω της κουμαρίνης και κάποιων άλλων πικρών ουσιών που περιέχει, και διαθέτει χωνευτικές και τονωτικές ιδιότητες. Η βανίλια που μπορεί να προστεθεί, συμβάλλει στην ανακούφιση στοματικών διαταραχών και στην τόνωση του νευρικού συστήματος. Τέλος, κάποιες συνταγές το θέλουν με μαστίχα που έχει θεραπευτική δράση για το στομάχι, αντισηπτικές ιδιότητες και βοηθάει στην επούλωση των πληγών.
Τσουρέκι απλό, 1 φέτα 50γρ περιέχει 193 θερμίδες , 7,5γρ λιπαρά
Τσουρέκι με σοκολάτα, 1 φέτα 214 θερμίδες



http://www.news.gr/gefseis/glyka/article/292715/ta-glyka-ton-giorton-kai-poso-pahainoyn.html

Οι κωδικοί που ξεκλειδώνουν κρυφές λειτουργίες σε iPhone και Android κινητά τηλέφωνα

Μπορεί να έχετε ένα από τα παλαιότερα συμβατικά κινητά ή ένα smartphone με το πλέον «διάσημο» λειτουργικό Android ή ένα iPhone.
Ανεξάρτητα από την τεχνολογία τους όμως, όλα τα κινητά τηλέφωνα έχουν ορισμένες κρυφές λειτουργίες, που είναι διαθέσιμες για όλους τους χρήστες. Αρκεί να γνωρίζετε τους κωδικούς που τις… ξεκλειδώνουν:

Για IPHONE:

#31#: Απόκρυψη
Για να αποκρύψετε τον αριθμό σας όταν καλείτε κάποιον/ α.
*#06#: Ταυτότητα συσκευής
Αυτός ο κωδικός είναι πραγματικά πολύ χρήσιμος, καθώς είναι κάτι σαν την ταυτότητα της συσκευής σας. Έτσι, σε περίπτωση κλοπής ή αν το χάσετε για την εύρεσή της είναι απαραίτητος ο μοναδικός κωδικός της συσκευής σας, τον οποίο μπορείτε να μάθετε χρησιμοποιώντας αυτά τα ψηφία.
*#30#: Απενεργοποιεί την αναγνώριση κλήσεων
Σε περίπτωση που θέλετε να απενεργοποιήσετε την αναγνώριση κλήσεων πατήστε τον παραπάνω κωδικό.
*33*#: Απενεργοποιεί τις εξερχόμενες κλήσεις
Αν θέλετε για οποιονδήποτε λόγο να απενεργοποιήσετε τις εξερχόμενες κλήσεις, πατήστε αυτό τον κωδικό. Για να απενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία πιέστε #33*pin#.
*3370#: Ενεργοποίηση τη EFR κωδικοποίησης
Το EFR είναι η κωδικοποίηση που βελτιώνει την ποιότητα της ομιλίας. Η συγκεκριμένη λειτουργία όμως μειώνει τη διάρκεια και τη ζωή της μπαταρίας. Για να απενεργοποιήσετε το EFR πατήστε #3370#.

Για τα Android: 

#31#: Απόκρυψη
Η απόκρυψη είναι παντού ίδια.
*#06#: Ταυτότητα συσκευής
Εκτός από την απόκρυψη ίδιος είναι και ο κωδικός για την ταυτότητας της συσκευής σας.
*#*#4636#*#*: Πληροφορίες
Εντοπίστε ένα σήμα Wifi αρκεί να θυμάσαι τον παραπάνω κωδικό. Όπως, επίσης, μπορείς να ενημερωθείς για την κατάσταση της μπαταρίας ή να λάβεις άλλες χρήσιμες πληροφορίες, πατώντας τα συγκεκριμένα πλήκτρα.
*#*#7780#*#*: Επιστροφή στις αρχικές ρυθμίσεις
Τις αρχικές ρυθμίσεις του κατασκευαστή, για αυτό η χρήση του συγκεκριμένου κωδικού χαρακτηρίζεται και “Hard Reset”. Σκεφτείτε το καλά πριν χρησιμοποιήσετε τον συγκεκριμένο κωδικό γιατί μπορεί να χάσετε τα αρχεία και τις εφαρμογές σας.

Πηγή brightside.me
 http://www.news.gr/tech/mobile-efarmoges/article/293628/oi-kodikoi-poy-xekleidonoyn-kryfes-leitoyrgies-se.html

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικο δώρο από την Vodafone: 1500’ ομιλίας προς όλους!

Φέτος, η Vodafone χαρίζει δώρα επικοινωνίας σε συνδρομητές κινητής και σταθερής τηλεφωνίας προγραμμάτων Vodafone, για να τα μοιράσουν στους αγαπημένους τους:

  • 1.500 λεπτά ομιλίας (για κλήσεις προς εθνικά σταθερά ή/και εθνικά κινητά), από το κινητό ή/και το σταθερό αντίστοιχα.
  • Η χρήση των παραπάνω μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εντός Ελλάδας και δεν ισχύει κατά τη διάρκεια περιαγωγής.
Η προσφορά ενεργοποιείται με αποστολή δωρεάν SMS της λέξης “Χ” στο 1339 για όλους τους συνδρομητές Κινητής Vodafone και ισχύει για το χρονικό διάστημα από 25 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 00:00 έως και 31 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 23:59. Επιπλέον, για τους συνδρομητές Καρτοκινητής Vodafone, η προσφορά μπορεί να ενεργοποιηθεί εναλλακτικά καλώντας το 1252 (επιλογή 0).

Για συνδρομητές συμβολαίου κινητής, σταθερής & Vodafone Καρτοκινητού, CU & International με ανανέωση από 12/11/16.

http://www.vodafone.gr/portal/vodafone-xmas-offers#1500 

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Εγκλωβισμένες στην άτρακτο του Τουπόλεφ οι σοροί των επιβαινόντων

Οι σοροί των περισσότερων θυμάτων του αεροσκάφους Tu-154, του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, που συνετρίβη κοντά στο θέρετρο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα νωρίτερα σήμερα, πιθανόν βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου του αεροπλάνου, είπε στο Ria Novosti μια πηγή από τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου.
«Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σοροί των θυμάτων της συντριβής του Tu-154 το πιθανότερο βρίσκονται στο εσωτερικό της ατράκτου σε ένα βάθος περίπου 60 μέτρων» σύμφωνα με την πηγή αυτή.

http://www.enikos.gr/international/426883,Egklwvismenes-sthn-atrakto-toy-Toypolef-oi-soroi-twn-epivainontwn.html

Συλλυπητήρια Μέρκελ σε Πούτιν για την αεροπορική τραγωδία

Τα συλλυπητήριά τους για τη συντριβή του ρωσικού Tu-154 στη Μαύρη Θάλασσα εξέφρασαν στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ούλρικε Ντέμερ ανακοίνωσε ότι η Μέρκελ συλλυπήθηκε τον Πούτιν και ότι "οι σκέψεις της είναι με τις οικογένειες των θυμάτων".
   
Ο Σταϊνμάιερ εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το δυστύχημα αλλά και την ελπίδα ότι θα βρεθούν επιζώντες. Οι ρωσικές αρχές ωστόσο έχουν ήδη ανακοινώσει ότι και οι 92 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν.
Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν μέλη της φημισμένης Χορωδίας Αλεξαντρόφ των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Υπήρχαν επίσης 9 δημοσιογράφοι, πολλοί στρατιωτικοί και η διευθύντρια μιας γνωστής φιλανθρωπικής οργάνωσης, η Ελιζαβέτ Γκλίνκα, η οποία μετέφερε φάρμακα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λαττάκειας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.trelokouneli.gr/sulluphtiria--se-poutin-gia-thn-aeroporiki-tragodia/

Ρωσικό αεροπλάνο έπεσε στη Μαύρη θάλασσα με 92 επιβαίνοντες

Το αεροπλάνο που τελικώς συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα και μετέφερε την χορωδία των ενόπλων δυνάμεων και δημοσιογράφους στη Συρία, είχε ξεκινήσει από τη Μόσχα, σταματώντας για ανεφοδιασμό στο Σότσι.
   
Ένας εκ των δημοσιογράφων του ρώσικου NTV που επέβαινε στην πτήση, έβγαλε φωτογραφία το αεροπλάνο πριν την απογείωση στη Μόσχα, γράφοντας πως ξεκινά το ταξίδι για την Λαττάκεια.






http://www.trelokouneli.gr/tragodia-rosiko-aeroplano-epese-sti-mavri-thalassa-92-epivenontes/

«Βόμβα» Λεπέν: Το Frexit θα είναι μέρος της πολιτικής μου

«Το Frexit θα είναι μέρος της πολιτικής μου» αναφέρει η Μαρίν Λεπέν, επισημαίνοντας πως όταν αποχωρήσει η Γαλλία από την Ευρώπη και το ευρώ το ίδιο πρέπει να πράξουν η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα και η Κύπρος.
«Ιδανικό θα ήταν να αποχωρήσουν την ίδια ημέρα με τη Γαλλία όλες αυτές οι χώρες και θα προσπαθήσω να πείσω προς αυτή την κατεύθυνση», αναφέρει η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου σε συνέντευξή της στην «κυριακάτικη δημοκρατία».
«Ο λαός πρέπει να έχει την ευκαιρία να ψηφίσει για την απελευθέρωσή του από τη δουλεία και τον εκβιασμό που του επιβάλλουν οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και για να επιστρέψει η εθνική κυριαρχία στη χώρα του. Το κατάλαβαν αυτό οι Βρετανοί και ψήφισαν την έξοδό τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ, φυσικά, δεν είχαν ποτέ αντικαταστήσει τη λίρα με το ευρώ», υπογραμμίζει η υποψήφια στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στη Γαλλία.
«Όπου πήγε το ευρώ, επισημαίνει, αυξήθηκαν οι τιμές, οι φόροι και η ανεργία, μειώθηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις και οι πολίτες έγιναν φτωχότεροι. Στη Βρετανία, όταν δημιουργήθηκε οικονομική κρίση, προχώρησαν σε μια υποτίμηση της λίρας και σύντομα άρχισε και πάλι η οικονομική ανάπτυξη».
«Μια χαλαρή συνομοσπονδία κρατών με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία» επιθυμεί η Λεπέν για την Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναφέρει «ότι πρέπει να καταργηθεί. Όπου πήγε το ΔΝΤ ζήτησε μείωση μισθών και συντάξεων, αύξηση φόρων, ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και δημιούργησε εξαθλίωση των πληθυσμών. Το ΔΝΤ εμποδίζει κάθε ανάπτυξη».
Αν γίνει πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρει πως η χώρα δεν θα παραμείνει στο ΝΑΤΟ διότι, όπως υπογραμμίζει το ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται πλέον. «Ιδρύθηκε όταν υπήρχε ο κίνδυνος του Συμφώνου της Βαρσοβίας και του επεκτατισμού της κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης. Η Σοβιετική Ένωση δεν υπάρχει πλέον, όπως δεν υπάρχει και το Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Η Ουάσιγκτον διατηρεί την ύπαρξη του ΝΑΤΟ για να εξυπηρετεί τους στόχους της στην Ευρώπη».
Σχετικά με την Τουρκία αναφέρει ότι δεν θα εγκρίνει την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως πλήρες μέλος της, διότι τάσσεται «υπέρ μιας ειδικά ευνοϊκής σχέσης με την Τουρκία».
Για το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρει πως «είναι εναντίον της πολιτικής που ευνοεί και ενθαρρύνει την είσοδο των μεταναστών στην Ευρώπη, η οποία δεν μπορεί να τους δεχθεί... Αυτό το τσουνάμι των μεταναστών πρέπει να περιοριστεί. Η Ευρώπη δεν έχει τη δύναμη να τους εξασφαλίσει εργασία και ευκαιρίες να πλουτίσουν. Οι μετανάστες είναι παράνομοι από τη στιγμή που πατούν το πόδι τους σε ευρωπαϊκό έδαφος, διότι έχουν παραβεί τον νόμο. Πρέπει να στέλνονται πίσω στον τόπο τους».
Όσον αφορά τέλος τις σχέσεις του κόμματός της με τη Χρυσή Αυγή, η ίδια αναφέρει πως «ούτε έχει ούτε θέλει να έχει».

http://www.enikonomia.gr/international/132204,vomva-lepen-to-frexit-tha-einai-meros-tis-politikis-mou.html

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Οι ημερομηνίες-σταθμοί του πολέμου στη Συρία

Από το Μάρτιο του 2011 μαίνεται ο πόλεμος στη Συρία, που έχει αφήσει πίσω του...
σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 310.000 νεκρούς.

Για να γλιτώσουν από τη βία 9 εκατομμύρια πολίτες της Συρίας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα καταφεύγοντας στις γειτονικές χώρες της Ιορδανίας, του Ιράκ, του Λιβάνου, της Τουρκίας, στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποτελώντας ένα σημαντικό ρεύμα της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης.

Ο πόλεμος έχει τις απαρχές του στην εξέγερση που ξέσπασε στη Συρία στα πλαίσια της Αραβικής Άνοιξης. Η συριακή κυβέρνηση ανέπτυξε τον στρατό για να καταστείλει την εξέγερση, και αρκετές πόλεις πολιορκήθηκαν.

Οι σημαντικότερες ημερομηνίες του πολέμου

15 Μαρτίου 2011

Ξεκίνησαν άνευ προηγουμένου διαδηλώσεις στη χώρα που κυβερνάται με σιδηρά πυγμή επί 40 χρόνια από το καθεστώς Άσαντ – πρώτα από τον Χαφέζ αλ Άσαντ και στη συνέχεια από τον γιο του Μπασάρ.

Το καθεστώς καταγγέλλει «την ένοπλη εξέγερση σαλαφιστικών ομάδων». Η εξέγερση επεκτείνεται και πλέον ακούγονται συνθήματα για την ανατροπή του καθεστώτος.

30 Ιουλίου 2011

Ένας στρατηγός που αναζήτησε καταφύγιο στην Τουρκία ανακοίνωσε τη δημιουργία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που αποτελείται από πολίτες που συμμετέχουν στην εξέγερση μαζί με λιποτάκτες του στρατού. Και άλλες ομάδες με πιο ισλαμιστικές τάσεις εντάσσονται στην εξέγερση.

1η Μαρτίου 2012

Ο στρατός θέτει υπό τον έλεγχό του τη συνοικία Μπάμπα Αμρ, προπύργιο των εξεγερμένων στη Χομς έπειτα από έναν μήνα πολιορκίας και βομβαρδισμών. Πολλές αιματηρές επιχειρήσεις διεξήχθησαν, κυρίως στη Χάμα, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος.

17 Ιουλίου 2012

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ξεκινά τη μάχη για τη Δαμασκό. Η κυβέρνηση διατηρεί τον έλεγχο της πρωτεύουσας, όμως κάποιες περιοχές των προαστίων της περνούν στον έλεγχο των ανταρτών.

Τρεις ημέρες αργότερα οι αντάρτες ξεκινούν τη μάχη για το Χαλέπι.

30 Απριλίου 2013

Ο επικεφαλής της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα, παραδέχεται ότι μαχητές του εμπλέκονται σε μάχες στο πλευρό του συριακού στρατού. Το Ιράν γίνεται ο βασικός σύμμαχος του Άσαντ, που ανήκει στη μειονότητα των αλαουιτών, ένα παρακλάδι των σιιτών.

21 Αυγούστου 2013

Επιθέσεις σε δύο περιοχές που ελέγχονται οι Σύροι αντάρτες κοντά στη Δαμασκό. Το καθεστώς κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε αέριο σαρίν (1.400 νεκροί, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον). Τον Σεπτέμβριο συνήφθη μια ρωσοαμερικανική συμφωνία για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Δαμασκού.

14 Ιανουάριου 2014

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε κατακτούν την πόλη Ράκα έπειτα από μάχες με αντίπαλες ομάδες ανταρτών. Στο τέλος Ιουνίου η οργάνωση μετονομάζεται σε Ισλαμικό Κράτος και ανακοινώνει την ίδρυση ενός «χαλιφάτου» στις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ που ελέγχει.

26 Ιανουάριου 2015

Το ΙΚ εκδιώκεται από το Κομπάνι, μια κουρδική πόλη στα σύνορα με την Τουρκία, έπειτα από περισσότερους από τέσσσερις μήνες σφοδρών μαχών από τις κουρδικές δυνάμεις με την υποστήριξη του συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών υπό τις ΗΠΑ.

30 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ρωσία, σύμμαχος του Άσαντ, ξεκινά μια εκστρατεία εναέριων επιδρομών που έχει στόχο τις «τρομοκρατικές» ομάδες, μεταξύ αυτών και το ΙΚ. Όμως αντάρτες και Δυτικοί κατηγορούν τη Μόσχα ότι βάζει στο στόχαστρό της κυρίως οργανώσεις των μετριοπαθών ανταρτών. Οι επιδρομές αυτές βοηθούν το καθεστώς, που μέχρι τότε βρισκόταν στα πρόθυρα κατάρρευσης, να ανακαταλάβει έδαφος.

 24 Αυγούστου 2016

Η Τουρκία ξεκινά την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στην επαρχία του Χαλεπίου εναντίον δύο οργανώσεων που χαρακτηρίζει «τρομοκρατικές»: του ΙΚ και των Κούρδων μαχητών των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), συμμάχων της Ουάσινγκτον στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

5 Νοεμβρίου 2016

Η αραβοκουρδική δύναμη που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ ξεκινά μια ευρεία επιχείρηση για την ανακατάληψη της Ράκας, ντε φάκτο πρωτεύουσας του ΙΚ στη Συρία, παράλληλα με αυτή που διεξάγεται στη Μοσούλη του Ιράκ.


15 Νοεμβρίου 2016

Οι δυνάμεις του καθεστώς και οι σύμμαχοί τους ξεκινούν μια νέα επιχείρηση στο Χαλέπι, χάρη στην οποία ανακαταλαμβάνουν τη μία μετά την άλλη τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες της πόλης.

13 Δεκεμβρίου 2016

Υπογράφεται ρωσοτουρκική συμφωνία για την απομάκρυνση χιλιάδων ανταρτών και αμάχων που βρίσκονται στις τελευταίες ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιού. Όμως «αναστέλλεται» μία ημέρα αργότερα προτού μπορέσει να τεθεί σε ισχύ.

15 Δεκεμβρίου

Ξεκινά η απομάκρυνση των αμάχων και των ανταρτών από το Χαλέπι.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/12/blog-post_4822.html

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος εισήλθε εκ νέου στην Παλμύρα

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εισήλθαν εκ νέου σήμερα στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, που βρίσκεται στην κεντρική Συρία, γνωστοποίησε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το Ισλαμικό Κράτος εισήλθε σήμερα στην Παλμύρα και κατέλαβε το βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, την ώρα που εκτυλίσσονται μάχες με τον συριακό στρατό στο κέντρο της πόλης», επιβεβαίωσε ο διευθυντής της ΜΚΟ Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε πάρει υπό τον έλεγχό του την Παλμύρα τον Μάιο του 2015, προτού εκδιωχθεί τον περασμένο Μάρτιο από τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Άμαχοι που είχαν επιστρέψει στην Παλμύρα μετά την ανακατάληψη της πόλης από τον συριακό στρατό έχουν εγκλωβιστεί στις συγκρούσεις.

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Πλήρωσαν 64 ευρώ για 4 παγωτά...


Το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία τεσσάρων Βρετανών που κρατάνε την απόδειξη από τα τέσσερα παγωτά που μόλις έφαγαν, στη Ρώμη, για τα οποία πλήρωσαν 64 ευρώ! (ποιος σας είπε ότι μόνο στην Ακρόπολη πουλάνε 2 ευρώ το μπουκαλάκι νερό;)
Οι τουρίστες αρχικά μπερδεύτηκαν, αφού το νόμισμα είναι διαφορετικό στις δύο χώρες και νόμισαν ότι εκείνοι υπολόγισαν λάθος.
Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι τους κατάκλεψαν οι Ιταλοί με το ποσό που τους ζήτησαν για τα τέσσερα παγωτά χωνάκι που έφαγαν, στο δρόμο! Ένα ακόμα γεγονός που τους ενόχλησε ήταν ότι ο υπάλληλος, του παγωτατζίδικου, δεν είπε “ευχαριστώ”.
   
Οι υπεύθυνοι του καταστήματος δήλωσαν στα διεθνή μέσα ότι οι Βρετανοί δεν ήταν αναγκασμένοι να πάρουν αυτό το παγωτό, αφού είχαν επιλογές να πάρουν παγωτό, ακόμα και με 2,5 ευρώ.


Ένας δημοτικός υπάλληλος υποστηρίζει, ωστόσο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Το 2009 δύο Γιαπωνέζες τουρίστριες είχαν πληρώσει 695 ευρώ για ένα τραπέζι φαγητό. Το συγκεκριμένο εστιατόριο έκλεισε λίγο αργότερα με επέμβαση του Δημάρχου.

 http://www.trelokouneli.gr/yparchoun-ke-chirotera-plirosan-64-evro-gia-4-pagota/

Σημαντική ανακοίνωση απο την τράπεζα Πειραιώς

Έκτακτη ανακοίνωση έβγαλε η τράπεζα Πειραιώς με αφορμή την υποκλοπή στοιχείων μέσω παραπλανητικών μηνυμάτων. Αναλυτικά αναφέρει:
“Προσοχή! Είναι σε εξέλιξη προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων μέσω παραπλανητικών μηνυμάτων (phishing e-mails).
   
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια υποκλοπής στοιχείων μέσω παραπλανητικών μηνυμάτων (phishing e-mails). Σε περίπτωση που λάβατε τέτοιο e-mail παρακαλούμε αγνοήστε το και διαγράψτε το. Σας υπενθυμίζουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς δεν πρόκειται ποτέ με κανένα τρόπο (μέσω e-mail ή τηλεφωνικά) να σας ζητήσει τους προσωπικούς μυστικούς κωδικούς σας (Username, Password, extraPIN). Οι κωδικοί σας είναι αυστηρά προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν!
Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 182838 ή 210 3288000.”


http://www.trelokouneli.gr/simantiki-anakinosi-apo-tin-trapeza-pireos/