sdfsdfsfdsf

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Η χαλαρή συζήτηση για το τύπωμα δραχμής στη Ρωσία και τα… γαϊδουράκια

Νέο παρασκήνιο για όσα έγιναν στη Ρωσία πέρσι το καλοκαίρι λίγο πριν το δημοψήφισμα έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά την αποκάλυψη του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολαντ, σύμφωνα με την οποία ο Βλαντιμίρ Πούτιν του εκμυστηρεύτηκε, μία μόλις ημέρα μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, ότι η Ελλάδα διερεύνησε την πιθανότητα να εκτυπώσει στη Ρωσία «νέες δραχμές».
Τη συγκεκριμένη μέρα την 6η Ιουλίου, όταν και τοποθετείται η συνομιλία Ολάντ – Πούτιν για την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ευρεία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Πρ. Παυλόπουλο, η οποία και είχε ως αποτέλεσμα τη στήριξη όλων των δυνάμεων, πλην ΚΚΕ, στην απόφαση για την υπογραφή μίας νέας συμφωνίας με τους εταίρους.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στο Μαξίμου βρέθηκε και ο τότε υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και οι δυό τους είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας.
Ο κ. Λαφαζάνης είχε μείνει για δύο ώρες στο Προεδρικό, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.
   
Η επικοινωνία κράτησε 29 λεπτά.
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Εφημερίδα των Συντακτών, κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα και του τότε υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, στις 18 Ιουνίου στη Ρωσία πραγματοποιήθηκε συνάντηση της νέας αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS.
Στη συνάντηση συμμετείχαν και τραπεζίτες. Κάποια στιγμή όταν η συνάντηση τελείωσε οι συμμετέχοντες έκαναν πγαδάκια. Σε ένα από αυτά ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και αργότερα προστέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
«Αλήθεια, μπορείτε να τυπώσετεχρήμα άλλης χώρας», ρώτησε κάποια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Η παρέα πάγωσε… Ο τραπεζίτης χαμογελώντας απάντησε καταφατικά.«Και πώς τα στέλνετε», ρώτησε πάλι ο κ. Λαφαζάνης. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι συμμετέχοντες γελούσαν πια κανονικά…
«Τα μεταφέρουμε ακόμη και με γαϊδουράκια» απάντησε ο Ρώσος τραπεζίτης και η συζήτηση έληξε εκεί. Η ανάλαφρη αυτή συζήτηση προκάλεσε, σύμφωνα με την εφημερίδα, αλγεινή εντύπωση στον πρωθυπουργό, αλλά θεωρήθηκε όχι και τόσο σημαντική....

http://www.trelokouneli.gr/h-chalari-suzithsh-gia-to-tupoma-drachmis-sth-rosia-kai-ta-ga-dourakia/

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Συνελήφθη 90χρονη στα Χανιά για «φρουτάκια»!

Μια ηλικιωμένη 90 χρονών συνέλαβαν οι αστυνομικοί την ώρα που έπαιζε «φρουτάκια» σε καφενείο στα Χανιά! Παράλληλα, συνέλαβαν και μια 52χρονη για τον ίδιο λόγο.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, για «διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια» συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης, στα Χανιά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, τέσσερα άτομα (τρεις γυναίκες και ένας άντρας).
Στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι «από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε καφενείο ιδιοκτησίας 43χρονου. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση τεσσάρων ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός του καταστήματος και ο 43χρονος ιδιοκτήτης μαζί με την 52χρονη ως υπεύθυνη του καταστήματος, να έχουν επιτρέψει τη διεξαγωγή του απαγορευμένου παιγνίου «φρουτάκια» μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών στις δύο Ελληνίδες, οι οποίες διενεργούσαν το παράνομο ηλεκτρονικό τυχερό παίγνιο».
   
Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, με χειριστήριο, 4 οθόνες σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών, 4 πληκτρολόγια ηλεκτρονικών υπολογιστών, 4 χειριστήρια και 4 κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, 1 ηλεκτρονική συσκευή έκδοσης προπληρωμένων καρτών, 122 προπληρωμένες κάρτες συνολικής χρηματικής αξίας 1.860 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 265 ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες, ιδιόχειρες σημειώσεις».
Πληροφορίες που επιβεβαίωσε αστυνομική πηγή αναφέρουν ότι οι δύο γυναίκες που έπαιζαν «φρουτάκια» ήταν 90 και 52 χρόνων.
Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

http://www.trelokouneli.gr/sunelifthh-90chronh-sta-chania-gia-froutakia/

Οικονομολόγος εκτιμά πως το 2018 θα υπάρξει και τέταρτο μνημόνιο

Την εκτίμηση ότι το 2018 η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να «βγει» στις αγορές και για το λόγο αυτό θα χρειαστεί και τέταρτο Μνημόνιο, εξέφρασε ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Bruegel, Ζολτ Ντάρβας, ο οποίος ωστόσο εμφανίζεται συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Το 2018 η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές και γι’ αυτό θα υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το υιοθετώ», είπε χαρακτηριστικά ο ούγγρος οικονομολόγος από το βήμα της εκδήλωσης «Thessaloniki Summit», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι με την αύξηση του ΑΕΠ, η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί να προβεί σε μεγάλο δανεισμό.
   
«Είμαι πιο αισιόδοξος όσον αφορά το άμεσο μέλλον για την Ελλάδα», τόνισε o κ. Davras – και αναγνώρισε πως η Ελλάδα έκανε τεράστιες προσπάθειες στο ζήτημα των μεταρρυθμίσεων. Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μέχρι στιγμής έχει υλοποιηθεί το 80 με 90% των δεσμεύσεων που ανέλαβε η χώρα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι το 80% περίπου βρίσκεται στα χέρια επίσημων πιστωτών, γεγονός που, όπως επισήμανε, αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα. Τέλος, σημείωσε ότι το ενδεχόμενο διευθέτησης του ελληνικού χρέους, έχει άμεση σχέση με τις γερμανικές εκλογές.

http://www.trelokouneli.gr/oikonomologos-ektima-pos-to-2018-tha-uparxei-kai-tetarto-mnhmonio/

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Οι Αυστριακοί αποταμιεύουν κατά μέσο όρο 216 ευρώ το μήνα σύμφωνα με έρευνα

Παρά τα χαμηλά επιτόκια, οι Αυστριακοί εξακολουθούν να αποταμιεύουν και μάλιστα περισσότερο απ” ό,τι στο παρελθόν και το ποσό που κατά μέσο όρο "βάζουν στην άκρη" κάθε μήνα ανέρχεται ήδη σε 216 ευρώ, όπως διαπιστώνεται σε σχετική έρευνα την οποία πραγματοποίησε η "Erste Bank", η μία από τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας, και η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στη Βιέννη.
Το "βιβλιάριο αποταμίευσης" είναι φέτος ο πιο προσφιλής τρόπος "επένδυσης" των χρημάτων για την πλειονότητα του αυστριακού πληθυσμού, δηλαδή για το 77% των 8,5 εκατομμύρια κατοικων της χώρας, ποσοστό που είναι κατά 6% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο πριν από δέκα χρόνια (2006).
Ακολουθούν οι άλλου είδους τραπεζικές καταθέσεις, οι ασφάλειες ζωής ή οι ασφάλειες συντάξεων, ενώ λιγότερο ελκυστικές εμφανίζονται οι μετοχές χρηματιστηρίου ή τα διάφορα είδη ομολόγων.
   
Σύμφωνα με την έρευνα, το μέσο μηνιαίο ποσό αποταμίευσης έχει παρουσιάσει συνεχή αύξηση τα προηγούμενα δέκα χρόνια, το 2006 ανερχόταν σε 132 ευρώ, το 2011 σε 168 ευρώ και εφέτος φτάνει τα 216 ευρώ.
Την ίδια στιγμή ελαφρά μείωση εμφανίζει η εκτίμηση του πληθυσμού ως προς τη σπουδαιότητα της αποταμίευσης, η οποία για το 69% είναι "πολύ" ή "αρκετά" σημαντική, ενώ πριν δέκα χρόνια, το 2006, το αντίστοιχο ποσοστό βρισκόταν στο 72%.
Οπως αναφέρουν τα στοιχεία της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, στα τέλη του περασμένου Ιουλίου το ύψος των ιδιωτικών καταθέσεων σε αυστριακές τράπεζες ήταν 230 δισεκατομμύρια ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,2% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://www.trelokouneli.gr/oi-austriakoi-apotamieuoun-kata-meso-oro-216-euro-to-mina-sumfona-me-ereuna/

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Ο Σόιμπλε θα προκαλέσει τεχνητό Grexit το επόμενο διάστημα

Το επόμενο διάστημα θα καταστεί αδύνατο για...
τις υπόλοιπες κράτη μέλη να περάσουν από τα κοινοβούλιά τους οποιοδήποτε νέο πακέτο χρηματοδότησης. Το γνωρίζει πολύ καλά και το ΔΝΤ αυτό.

Για το λόγο αυτό επιθυμεί διακαώς την έξοδο από τη χώρα. Διαβάσαμε όλοι ήδη τις «εισαγωγικές» δηλώσεις Τόμσεν επί του θέματος. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι το χρέος μας είναι μη βιώσιμο και ότι για τη χώρα μας θα απαιτηθεί επιπλέον χρηματοδότηση.

Είναι επίσης γνωστό στη Γερμανία ότι διαγραφή χρέους (έστω και ελάφρυνση) είναι αδύνατο να γίνει. Στην περίπτωση αυτή τη στιγμή του καταποντισμού της δημοτικότητας της Ανγκέλα Μέρκελ και πριν από τις Γερμανικές εκλογές θα πρέπει η Γερμανία να παραδεχθεί ότι τα χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων (έστω και τμηματικά) χάθηκαν. Αυτό θα αποτελούσε καταστροφή για το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα. Μην παραβλέπουμε και την εκρηκτική άνοδο του κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία – AfD».

Είναι ιδιαίτερα εύκολο οι «εταίροι» να εγκαταλείψουν τη χώρα. Απλά θα επικαλεστούν ότι δεν υλοποιήθηκα τα συμφωνηθέντα.

Η Ιταλία αναμένεται αρχές του χρόνου να παρουσιάσει «αναταράξεις». Η Γαλλία επίσης σε κακά χάλια. Η Γερμανία σε λίγο καιρό (μετά την κατάρρευση της Deutsche Bank) θα έχει αρκετά προβλήματα να λύσει. Αρχές του επόμενου χρόνου άπαντες θα είναι απασχολημένοι να λύσουν τα του οίκου τους. Με την Ελλάδα δεν θα ασχολείται κανείς πια.

Αλήθεια η κυβέρνηση της χώρας μας έχει έτοιμο κάποιο σχέδιο στην περίπτωση που τραβήξει το καλώδιο ο Σόιμπλε από την πρίζα;


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/10/grexit_12.html

Formula 1: Νίκη για τον Ρόσμπεργκ στο Γκραν πρι Ιαπωνίας

Μια ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου τίτλου στην καριέρα του βρίσκεται πλέον ο Nico Rosberg μετά τη νίκη του στο GP Ιαπωνίας.



Ο Γερμανός πανηγύρισε για πρώτη φόρα στην πίστα της Σουζούκα και αύξησε στους 33 βαθμούς τη διαφορά από τον ομόσταυλο του Lewis Hamilton με 4 αγώνες να απομένουν ως την λήξη του πρωταθλήματος.



 Το έργο του Rosberg ήταν εξαιρετικά εύκολο, αφού ο Hamilton έχασε πολύτιμο έδαφος στην εκκίνηση και έτσι πολύ σύντομα έκτισε διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Verstappen, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Ήταν η 9η φετινή νίκη του Rosberg και συνολικά 23η στην καριέρα του.
Παράλληλα, η Mercedes έκανε το 1-3 στην Ιαπωνία και εξασφάλισε ήδη τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Η καταστροφική εκκίνηση του Hamilton τον έριξε στην όγδοοη θέση, ωστόσο η αλάνθαστη στρατηγική της Mercedes και ειδικότερα το σωστό timing των pit stop τον βοήθησε να αφήσει πίσω του τους Vettel, Raikkonen και Ricciardo. Μάλιστα, στους τελευταίους γύρος ο Βρετανός είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμα και τη δεύτερη θέση, όμως τελικά αρκέστηκε στην τρίτη πίσω από τον μαχητικό Max Verstappen. Εκτός βάθρου βρέθηκαν και οι δύο Ferrari, με τον Sebastian Vettel να εκκινεί με μειονέκτημα 3 χαμένων θέσεων εξαιτίας του ατυχήματος που προκάλεσε στη Μαλαισία και να τερματίζει τέταρτος, και τον Kimi Raikkonen, με ποινή 5 θέσεων λόγω αλλαγής κιβωτίου, να είνα πέμπτος.
Ο Ricciardo της Red Bull, μετά τη νίκη του στη Μαλαισία, αρκέστηκε στην έκτη θέση. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο Force India, με τον ο Perez να βρίσκεται στην τρίτη θέση μετά την εκκίνηση, αλλά τελικά να τερματίζει έβδομος, και οι δύο Williams.

Η τελική κατάταξη:

















http://www.neanika.gr/wheels/formula-1-niki-gia-ton-rosmpergk-sto-gkran-pri-iaponias