sdfsdfsfdsf

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Formula 1: Νίκη για τον Ρόσμπεργκ στο Γκραν πρι Ιαπωνίας

Μια ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου παγκόσμιου τίτλου στην καριέρα του βρίσκεται πλέον ο Nico Rosberg μετά τη νίκη του στο GP Ιαπωνίας.



Ο Γερμανός πανηγύρισε για πρώτη φόρα στην πίστα της Σουζούκα και αύξησε στους 33 βαθμούς τη διαφορά από τον ομόσταυλο του Lewis Hamilton με 4 αγώνες να απομένουν ως την λήξη του πρωταθλήματος.



 Το έργο του Rosberg ήταν εξαιρετικά εύκολο, αφού ο Hamilton έχασε πολύτιμο έδαφος στην εκκίνηση και έτσι πολύ σύντομα έκτισε διαφορά ασφαλείας από τον δεύτερο Verstappen, την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος, ελέγχοντας απόλυτα τον ρυθμό του αγώνα. Ήταν η 9η φετινή νίκη του Rosberg και συνολικά 23η στην καριέρα του.
Παράλληλα, η Mercedes έκανε το 1-3 στην Ιαπωνία και εξασφάλισε ήδη τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές και μάλιστα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Η καταστροφική εκκίνηση του Hamilton τον έριξε στην όγδοοη θέση, ωστόσο η αλάνθαστη στρατηγική της Mercedes και ειδικότερα το σωστό timing των pit stop τον βοήθησε να αφήσει πίσω του τους Vettel, Raikkonen και Ricciardo. Μάλιστα, στους τελευταίους γύρος ο Βρετανός είχε την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμα και τη δεύτερη θέση, όμως τελικά αρκέστηκε στην τρίτη πίσω από τον μαχητικό Max Verstappen. Εκτός βάθρου βρέθηκαν και οι δύο Ferrari, με τον Sebastian Vettel να εκκινεί με μειονέκτημα 3 χαμένων θέσεων εξαιτίας του ατυχήματος που προκάλεσε στη Μαλαισία και να τερματίζει τέταρτος, και τον Kimi Raikkonen, με ποινή 5 θέσεων λόγω αλλαγής κιβωτίου, να είνα πέμπτος.
Ο Ricciardo της Red Bull, μετά τη νίκη του στη Μαλαισία, αρκέστηκε στην έκτη θέση. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο Force India, με τον ο Perez να βρίσκεται στην τρίτη θέση μετά την εκκίνηση, αλλά τελικά να τερματίζει έβδομος, και οι δύο Williams.

Η τελική κατάταξη:

















http://www.neanika.gr/wheels/formula-1-niki-gia-ton-rosmpergk-sto-gkran-pri-iaponias

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου