sdfsdfsfdsf

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Το ρωσικό Tu-214R κατασκοπεύει το F-22 Raptor στη Συρία




Το αεροσκάφος κατασκευάζεται από την εταιρία KAPO (Kazan Aircraft Production Association) και πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση από τις εγκαταστάσεις της εταιρίας το διάστημα 15-29 Φεβρουαρίου 2016, με βάση την αεροπορική βάση της Λατάκιας. Το αεροσκάφος όμως στις 29 Ιουλίου πέταξε πάλι από τη Μόσχα -αυτή τη φορά- στη Συρία, όπου προσγειώθηκε το μεσημέρι, σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στη δημοσιότητα ο έγκυρος «Aviationist» στηριγμένος στο έγκυρο «Flightradar24.com».

Το ρωσικό αεροσκάφος που δείχνει να μην έχει να ζηλέψει κάτι από το πασίγνωστο αμερικανικό RC-135 ή το ισραηλινό B-707 που φέρει το σύστημα Phalcon, επισήμως λέγεται πως θα αναλάβει αποστολές κατασκοπείας σε βάρος των δυνάμεων του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους» (Daesh/ISIS) και με την ευκαιρία θα προχωρήσει και σε δοκιμές ορισμένων εκ των «πακέτων» αισθητήρων φέρει.

Οι πληροφορίες το θέλουν να βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της ανάπτυξης και ο εμφύλιος στη Συρία έχει δώσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία πολύ ρεαλιστικών δοκιμών, όπως άλλωστε πράττουν και με άλλα οπλικά συστήματα οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις.

Η άφιξή του αποτελεί όμως «πονοκέφαλο» και για τους Αμερικανούς που έχουν στην ευρύτερη περιοχή υπερσύγχρονα πέμπτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor, το κατά τεκμήριο κορυφαίο μαχητικό του κόσμου αυτή τη στιγμή, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος το ρωσικό αεροσκάφος να επιχειρήσει να καταγράψει την «υπογραφή» του μαχητικού σε συγκεκριμένα μήκη κύματος, όπως παραδέχονται οι Ρώσοι πως έχουν επιχειρήσει με τα αντιαεροπορικά Pantsir-S1 (κωδικός κατά ΝΑΤΟ: SA-22 Greyhound) και S-400 Triumf (κωδικός κατά ΝΑΤΟ: SA-21 Growler), κάτι που κάνουν για τη βελτίωση της κατανόησής τους στη λειτουργία κι άλλων συστημάτων στο δυτικό οπλοστάσιο που επιχειρούν στην περιοχή!

Άλλη μια ενδιαφέρουσα πτήση που πραγματοποίησε το υπερσύγχρονο ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος ήταν στις 5 Ιουλίου 2016, όταν πέταξε παράλληλα με τα σύνορα της Φινλανδίας, της Εσθονίας και της Λετονίας (Βαλτικές Δημοκρατίες), όπως είχε συμβεί στις 18 Ιουνίου 2015, που είχε πετάξει από το Καζάν στην Κριμαία και πίσω στη βάση του, ακολουθώντας τη συνοριακή γραμμή Ρωσίας-Ουκρανίας.


Είναι εξοπλισμένο με ειδικούς αισθητήρες για την εκτέλεση αποστολών ηλεκτρονικής κατασκοπείας ELINT (Electronic Intelligence) και κατασκοπείας με βάση τις υποκλοπές σημάτων κάθε λογής SIGINT (Signal Intelligence), όπως ραντάρ, αεροσκάφη, επικοινωνίες, οχήματα μάχης, κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης και υπερσύγχρονα ραντάρ και ηλεκτροπτικούς αισθητήρες που του επιτρέπουν να φωτογραφίζει μεγάλων τμημάτων εδάφους όπου περνά.
Το πιο σύγχρονο ρωσικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης, το Tu-214R, έκανε και πάλι την εμφάνισή του στους ουρανούς της Συρίας…





http://www.defence-point.gr/news/
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2016/08/tu-214r-f-22-raptor.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου