sdfsdfsfdsf

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Τι λέει ο Μπιλ Γκέιτς για τα 26,2 δισ. που έδωσε η Microsoft για το LinkedIn

Τη δική του άποψη για την εξαγορά ύψους 26,2 δισ. δολαρίων του LinkedIn από τη Microsoft, έδωσε ο ιδρυτής του τεχνολογικού «γίγαντα», Μπιλ Γκέιτς.
Όπως είπε στο Bloomberg ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, «η επαγγελματική ενημέρωση που προσφέρει η πλατφόρμα του LinkedIn είναι ο τρόπος με τον οποίο θέλω να μάθω περισσότερα πράγματα για την καριέρα μου, την εταιρεία μου ή τη βιομηχανία μου, και σε αυτήν επιστρέφω πάντα. Εάν καταφέρουμε να την κάνουμε τόσο πολύτιμη όσο το Facebook στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τότε θα μιλάμε για τεράστια δημιουργία υπεραξίας. Όμως αυτό ίσως πάρει κάποια χρόνια».
Παρά τον ενθουσιασμό του Μπιλ Γκέιτς, ορισμένοι θεωρούν ότι η Microsoft πλήρωσε πάρα πολλά λεφτά. Η εταιρεία θα πρέπει πλέον να παρουσιάσει γιγαντιαίες βελτιώσεις στα κέρδη του LinkedIn, ή να προσελκύσει εκατομμύρια νέους πελάτες για να καταστήσει κερδοφόρα αυτήν την επένδυση.
Για παράδειγμα, η βασική επιχειρηματική δραστηριότητα του LinkedIn –είτε από μόνη της είτε στη βελτιωμένη της εκδοχή μετά την εξαγορά- θα πρέπει να παρουσιάσει λειτουργικές ταμειακές ροές ύψους 4,4 δισ. δολαρίων, ήτοι 15,2% των 28,8 δισ. δολαρίων ούτως ώστε να ισοφαριστούν οι επιδόσεις του LinkeIn με αυτές της Microsoft. Το πρόβλημα όμως είναι πως πρόκειται για το πενταπλάσιο από τα χρήματα που βγάζει τώρα το μέσο κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες.
Παρόλα αυτά τα πράγματα δεν μοιάζουν με την εξαγορά της Nokia από τη Microsoft. Κι αυτό γιατί το LinkedIn διαθέτει ένα κοινό εξαιρετικά ποιοτικό, με εκατομμύρια επαγγελματίες και επιχειρηματίες, οι οποίοι μπορούν να μπουν στο πελατολόγιο της Microsoft και να αγοράσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

http://www.fortunegreece.com/
http://www.peoplegreece.com/article/ti-lei-o-bil-gkeits-gia-ta-262-dis-pou-edose-i-microsoft-gia-to-linkedin/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου