sdfsdfsfdsf

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ο Αμβρόσιος ζητεί τη συμβολή του κόσμου να κατασκευάσει σταυρό ύψους... 18 μέτρων!


χρόνια συμπληρώθηκαν την Τετάρτη από το μαύρο ξημέρωμα της Πέμπτης 15 Ιουνίου 1995, όταν ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,3 R έπληξε το Αίγιο, αφήνοντας πίσω του 26 νεκρούς και χιλιάδες άστεγους.

Στην επέτειο αυτή αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, ο οποίος υπενθύμισε περιστατικά που τότε είχαν συγκινήσει και συγκινούν ακόμα τους πιστούς.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε πως, αφού ο Τίμιος Σταυρός έσωσε (κατά τα λεγόμενά του) το Αίγιο από μια ολοκληρωτική καταστροφή, είναι επιβεβλημένο να δημιουργηθεί ένα «τάμα»: Να κατασκευαστεί ένας τεράστιος σταυρός ύψους 18 μέτρων, που θα τοποθετηθεί σε παραχωρηθέν οικόπεδο στην Σελινούντα ώστε φαίνεται από το μεγαλύτερο μέρος του Αιγίου.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 36.500 ευρώ συν ΦΠΑ και ο ιεράρχης ζητά τη συμβολή των πιστών για να ολοκληρωθεί.

Ειδικότερα, ο μητροπολίτης γράφει: «Για την υλοποίηση αυτής της θεϊκής επιθυμίας, ή και εντολής, παλεύουμε τόσα χρόνια! Φαίνεται όμως, ότι προσεγγίζουμε στο τέλος αυτής της προσπάθειας. Προσευχηθείτε, παρακαλώ, για να την ολοκληρώσουμε. Έχουμε την τοποθεσία! Ο κ. Ανδρέας Αγγελόπουλος μας παραχωρεί δωρεάν ένα κομμάτι γης 300 μ2 από το κτήμα του. Έχουμε και τα Σχέδια! Τα εκπόνησε δωρεάν ο Πολιτικός Μηχανικός κ. Δημήτριος Χατζησοφιανός και το Επιτελείον του!

Δεν έχουμε όμως τα χρήματα! Μας λείπουν! Το ύψος της δαπάνης εγγίζει τις 36.500 €, και επί πλέον ο ΦΠΑ. Ένας μεγάλος σιδερένιος Σταυρός θα υψωθεί σε μια κορυφή κάπου στην Κοινότητα Σελινούντος. Θα έχει ύψος 18 μέτρα. Το βράδυ θα φωτίζεται! Θα είναι ορατός από όλο σχεδόν το Αίγιο! Είθε ο Πανάγαθος Θεός να μας βοηθήσει να το επιτύχουμε.»


http://www.zougla.gr/greece/article/o-amvrosios-zitai-voi8ia-apo-ton-kosmo-na-ftiaksi-stavro-ipsous-18-metron

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου