sdfsdfsfdsf

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Βόλος: Προσωρινά ελεύθερος ο Ταγματάρχης με τα παράνομα όπλα και το υλικό της ΧΑ

0BB6144FF6EBAA2842E42567DA1F9095.jpg
Προθεσμία για να απολογηθεί, πήρε ο 51χρονος ταγματάρχης που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στο σπίτι του στο Βόλο, έχοντας στην κατοχή του ένα κανονικό οπλοστάσιο, ενώ βρέθηκαν και αρκετά αντικείμενα με ναζιστικό περιεχόμενο.
Ο 51χρονος, οδηγήθηκε την Παρασκευή στο Στρατιωτικό Ποινικό Δικαστήριο στη Λάρισα. Ζήτησε κι έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τη Δευτέρα στον αρμόδιο Στρατιωτικό Δικαστή και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Υπενθυμίζεται ότι ο συλληφθείς έχει το βαθμό του Ταγματάρχη και υπηρετεί στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών. Συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης, έπειτα από έρευνα της Ασφάλειας στο σπίτι του. Από την έρευνα εντοπίστηκαν όπλα, μαχαίρια, φυσίγγια και άλλος οπλισμός που ο 51χρονος κατείχε παράνομα, χωρίς να αποτελούν στρατιωτικό υλικό, ενώ επίσης βρέθηκαν και πολλά αντικείμενα με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής και της 21ης Απριλίου, αλλά και βιβλία με ναζιστικό περιεχόμενο.
Δεν έχω σχέση με τη ΧΑ, έλεγε ο ταγματάρχης με το «μίνι» οπλοστάσιο«Κανένα εν ενεργεία στέλεχος των ειδικών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων δεν εμπλέκεται ή συμμετέχει σε εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής». Αυτό αναφερόταν στο πόρισμα που παρέλαβε, περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο. Διαβάστε αναλυτικά εδώ


http://arouraios.gr/2013/11/bolos-prosorina-eleutheros-o-tagmatarchhs-me-ta-paranoma-opla-kai-to-uliko-ths-cha/#sthash.DRVmcFpO.dpuf

Καταγγελία για τα κοιτάσματα της Κρήτης: "Έχεις μια Ελλάδα που πεινάει και καθυστερείς την ανάσταση; "

kit231113.jpg
 
Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξαπέλυσε ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος επιστημονικός ερευνητής της Γεωλογικής Υπηρεσίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος, σχετικά με τα κοιτάσματα στα νότια της Κρήτης.
Ο κ. Φώσκολος, ο οποίος εδώ και χρόνια υποστηρίζει ότι στην περιοχή υπάρχει κολοσσιαίο κοίτασμα φυσικού αερίου, υποστηρίζει ότι το υπουργείο κρύβει στο συρτάρι τα αποτελέσματα από τις σεισμικές έρευνες που έκανε η νορβηγική εταιρία PGS, τα οποία έχουν παραδοθεί από τις αρχές του μήνα. «Το υπουργείο κρύβει τα στοιχεία, κανένας δε λέει τι είπανε στο υπουργείο, τα κρύβουμε, τα βάζουμε στο συρτάρι, είναι ντροπή. Όλα γίνονται κρυφά, κάτω από το τραπέζι, τη στιγμή που όλοι μιλάνε για διαφάνεια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.
Και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι να μπορέσουμε να πάμε λίγο γρήγορα, όμως, φοβάμαι πολύ γιατί έχει περάσει πάνω από ενάμισης χρόνος για να υπογραφούν οι συμβάσεις, φανταστείτε να έρθουν μεγάλες εταιρείες και να περιμένουν την υπογραφή άντλησης. Αυτό κάνει η γραφειοκρατία στην Ελλάδα, για να αρχίσει η έρευνα είναι μεγάλες οι καθυστερήσεις, δεν επιτρέπεται, δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο ή όχι. Έχεις μια Ελλάδα που πεινάει και προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι και καθυστερείς την ανάσταση ενώ έχουν βρεθεί στόχοι και εταιρείες;».
Να σημειωθεί ότι το υπουργείο κάνει λόγο για ενθαρρυντικά στοιχεία και για 15 οικόπεδα, που θα δημιουργηθούν, χωρίς να διευκρινίζει όμως τις ακριβείς τοποθεσίες.

patris.gr
 http://arouraios.gr/2013/11/kataggelia-gia-ta-koitasmata-ths-kriths-quot-echeis-mia-ellada-pou-peinaei-kai-kathustereis-thn-anastash-quot/#sthash.JbPv9bRd.dpuf

Ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης

DCE968EE82472C3FB51972C1DF27AA03.jpg
Ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς την Τρίτη ή την Τετάρτη.
Οι δικαιούχοι είναι 185.000 και καταβλήθηκαν συνολικά 23 εκατ. ευρώ.
Από αυτούς, οι 165.000 θα λάβουν προκαταβολή 25%, ενώ στους υπόλοιπους 20.000 δόθηκε το σύνολο του επιδόματος καθώς είχαν καταβάλει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 http://arouraios.gr/2013/11/xekinhse-h-kataboli-tou-epidomatos-petrelaiou-thermanshs/#sthash.g3Zu07zD.dpuf

Οπλοστάσιο βρέθηκε στο σπίτι 52χρονου στις Σέρρες

96B2E7AB143BCE761BFCEF8BADBA77EA.jpg
Για παράνομη οπλοκατοχή και παράβαση των νόμων περί αρχαιοτήτων και ραδιοσταθμών συνελήφθη χθες το πρωί 52χρονος σε χωριό των Σερρών.
Τα νομίσματα θα αποσταλούν προς εξέταση στην 12η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και στην ΚΗ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων .
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.


 http://arouraios.gr/2013/11/oplostasio-brethhke-sto-spiti-52chronou-stis-serres/#sthash.2unDfCMu.dpuf

Ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνει η Κατσέλη

katseli1-1024x689.jpg
Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, «εάν υπάρξουν οι απαραίτητες υπερβάσεις» η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη.
Σε συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα τάσσεται υπέρ της «ευρύτατης συμπαράταξης πολιτικών δυνάμεων» για την ανατροπή της σημερινής πολιτικής .
Θεωρεί ότι το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην διαψεύσει τις προσδοκίες των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που στράφηκαν σε αυτόν.


: http://arouraios.gr/2013/11/anoikto-to-endechomeno-sunergasias-me-ton-suriza-afinei-h-katselh/#sthash.KrOxWIKZ.dpuf

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Κτήνος πυροβόλησε και ξυλοκόπησε λυκόπουλο στα Πιέρια Όρη

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ ειδοποιήθηκε για περιστατικό τραυματισμένου λύκου στους πρόποδες των Πιερίων.

Η πληροφορία έφτασε στην ΚΑΛΛΙΣΤΩ μέσω της «Δράσης για την Άγρια Ζωή»- Σωματείο για τη Μελέτη Περίθαλψη και Επανένταξη της Άγριας Ζωής- η οποία και ενημερώθηκε από κάτοικο της περιοχής. Εκπρόσωπος της «Δράσης», έσπευσε στην περιοχή για να διαπιστώσει πως ο λύκος ήταν ζωντανός αλλά βαριά τραυματισμένος.

Σύμφωνα μάλιστα με την μαρτυρία του κατοίκου, ο τραυματισμένος νεαρός λύκος βρίσκονταν σε αυτή την κατάσταση αβοήθητος και ανήμπορος να κινηθεί τουλάχιστον για τρεις ημέρες, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τα ευρήματα της αυτοψίας, αφού το μικρό ζώο ήταν τρομερά εξαντλημένο από την αιμορραγία, ενώ το σώμα του έτρωγαν ήδη προνύμφες από μύγες. Με τη συνεργασία των δύο οργανώσεων, το ζώο, μεταφέρθηκε αμέσως στο Νεστόριο της Καστοριάς και στη συνεργάτιδα χειρούργο-κτηνίατρο αγρίων ζώων της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, με την ελπίδα να διασωθεί, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής του.

Σύμφωνα με τις κτηνιατρικές εξετάσεις, το θηλυκό λυκόπουλο, ηλικίας περίπου έξι μηνών, όχι μόνο είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι και το λαιμό, αλλά πάνω από το αριστερό του μάτι υπήρχε και συντριπτικό κάταγμα κρανίου πιθανότατα από χτύπημα με άλλο βαρύ αντικείμενο (π.χ. ξύλο), γεγονός που καταδεικνύει τη βαρβαρότητα της ανθρώπινης επίθεσης.

Δυστυχώς και παρά την εντατική περίθαλψη του άτυχου ζώου για περισσότερες από 12 ώρες, παρατηρήθηκαν μη φυσιολογικά νευρολογικά συμπτώματα, ενώ δεν υπήρξε κανένα σημάδι ανάκαμψης και ανταπόκρισης στην αγωγή που του παρασχέθηκε. Η διάσωση της νεαρής λύκαινας κρίθηκε αδύνατη και πραγματοποιήθηκε από την θεράποντα κτηνίατρο η ευθανασία της. Το πρωί της Τρίτης 12/11/2013 το νεκρό ζώο μεταφέρθηκε τελικά στη Διεύθυνση κτηνιατρικής της Π.Ε Καστοριάς για περαιτέρω εξετάσεις (τέστ λύσσας).

Ο δράστης και τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Παρόλο που τα περιστατικά παράνομης εξόντωσης λύκων είναι συνηθισμένα, πολύ σπάνια κάποιος καταδικάζεται, γεγονός το οποίο φέρνει και πάλι στην επικαιρότητα το ζήτημα της ελλιπούς φύλαξης των δασικών περιοχών. Αν και η θήρα του λύκου απαγορεύεται σε όλη τη χώρα από το 1992 και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία 92/43 νοτίως του 39ου παράλληλου (νοτίως της Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας) το είδος θεωρείται αυστηρά προστατευόμενο, η ανθρωπογενής θνησιμότητα των λύκων παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ, εκτιμάται ότι η ανθρωπογενής θνησιμότητα ετησίως ανέρχεται σε τουλάχιστον 25% του συνολικού πληθυσμού, ενώ σε κάποιες περιοχές κατανομής του είδους φτάνει ακόμα και στο 40% επί του συνόλου του τοπικού πληθυσμού.

Η διατήρηση και περαιτέρω βελτίωση του συστήματος αποζημιώσεων και η ενίσχυση των κτηνοτρόφων για την εφαρμογή προληπτικών μέτρων, όπως η χρήση κατάλληλων ποιμενικών σκύλων, καθώς και η αποτελεσματικότερη φύλαξη ή η τοποθέτηση ηλεκτροφόρων περιφράξεων, αποτελούν προϋποθέσεις ομαλής συνύπαρξης των ανθρώπων με τα άγρια ζώα. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως η διατήρηση του είδους δεν μπορεί να αποτελεί ευθύνη μόνο των κτηνοτρόφων. Η συμμετοχή και βοήθεια της πολιτείας είναι καθοριστική και αναγκαία.
econews.gr
 http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/blog-post_5467.html

Πλημμύρες στο Βιετνάμ: Τουλάχιστον 22 νεκροί


Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των πλημμυρών στο κεντρικό Βιετνάμ, όπου άλλοι τρεις άνθρωποι αγνοούνται...
σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σήμερα.

Οι πλημμύρες σημειώθηκαν έπειτα από δύο ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων.

«Δεν είχα δει ποτέ τόσο εκτεταμένης έκτασης πλημμύρες στην επαρχία Μπιν Ντιν τα τελευταία 30 χρόνια», δήλωσε ο Φαν Σουάν Χάι, διευθυντής της Επιτροπής Αντιμετώπισης Καταιγίδων και Πλημμυρών της Μπιν Ντιν, στο Γερμανικό Πρακτορείο.

«Τουλάχιστον 12 άνθρωποι αναφέρθηκε ότι είναι νεκροί ενώ δύο αγνοούνται στην επαρχία Μπιν Ντιν, και οι περισσότεροι εξ αυτών παρασύρθηκαν» από χείμαρρους, διευκρίνισε ο ίδιος.

Τις προηγούμενες δύο ημέρες σημειώθηκαν βροχοπτώσεις έως και 800 χιλιοστομέτρων σε ορισμένα τμήματα της κεντρικής αυτής επαρχίας, όπως ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία μετεωρολογικών προβλέψεων του Βιετνάμ.

Τα επίπεδα των υδάτων αυξήθηκαν με ραγδαίο ρυθμό από το πρωί της Παρασκευής, με το επίπεδο του νερού να κυμαίνεται από 0,3 ως 2 μέτρα, σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή.

Ακολούθησαν εκτεταμένες πλημμύρες οι οποίες πλημμύρισαν ή κατέστρεψαν εν μέρει ή ολοσχερώς δεκάδες χιλιάδες κατοικίες. Πολλές περιοχές αποκλείστηκαν. Οι αρχές απομάκρυναν περίπου 70.000 από τις εστίες τους, όμως χιλιάδες ακόμη παραμένουν αποκλεισμένοι. Ο στρατός κινητοποίησε ελικόπτερα για να παράσχει βοήθεια.

Πολλοί μικροί ποταμοί στην περιοχή έχουν ξεπεράσει τα όριο συναγερμού και η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα, όπως μετέδωσε το Viet Nam News Agency.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/22_17.html

Τελετή παράδοσης του αεροπλανοφόρου «Vikramaditya» στην Ινδία

Στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού της Ινδίας θα ενταχθεί σήμερα επίσημα το αεροπλανοφόρο «Vikramaditya».
Η τελετή παράδοσης θα πραγματοποιηθεί στη ρωσική αμυντική επιχείρηση «Sevmash», στην πόλη Σεβεροντβίνσκ (βόρειο ευρωπαϊκό τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας).
Το πλοίο είναι προϊόν σε βάθος εκσυγχρονισμού του αεροπλανοφόρου «Admiral Gorshkov». Η σύμβαση για την πώληση του συνάφθηκε με την Ινδία το 2004 και η αξία της συναλλαγής είναι περίπου 2.300,000,000 δολάρια.
Η άτρακτος του μεταβιβάστηκε στην Ινδία δωρεάν με τον όρο να εκσυγχρονιστεί στη «Sevmash» και να εξοπλιστεί με αεροπορική μοίρα ρωσικής παραγωγής.
Μετά από την παραλαβή και την ένταξη στο στόλο του «Vikramaditya» («Πανίσχυρος») η Ινδία θα διαθέτει δύο πλοία ικανά για μεταφορά αεροπορίας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/vikramaditya.html