sdfsdfsfdsf

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Διέρρευσε και κάνει το γύρο του διαδικτύου η μυστική συνταγή του ζουμερού της Κουκουβάγιας!

ZoumeroΤο γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί η συνταγή του ζουμερού, του γνωστού και μη εξαιρετέου γλυκού που μαζί με τη μοναδική θέα της πόλης, συνδιαμορφώνει το μικρό, γλυκό, τελετουργικό που κάθε επισκέπτης πρέπει να ζήσει πριν αφήσει τα Χανιά.
Ε, και με τόσους χιλιάδες τουρίστες φέτος… που ήλθαν, γεύτηκαν και απήλθαν, λογικό είναι τώρα, στην αρχή του χειμώνα, λάτρεις της σοκολάτας απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδας, να νοσταλγούν, μαζί με την ξεγνοιασιά και τη χαλάρωση και τις γεύσεις των διακοπών!
Αποτέλεσμα, η “μυστική συνταγή” του “ζουμερού” να κάνει από το πρωί το γύρο του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με χιλιάδες άτομα να ενδιαφέρονται να τη μάθουν και δεκάδες αθηναϊκές ιστοσελίδες να την αναπαράγουν!
Πήραμε τη συνταγή από ο BriefingNews “για το διάσημο”, όπως γράφουν. “σοκολατένιο κέικ της καφετέριας Κουκουβάγιας στα Χανιά” και σας την παρουσιάζουμε:
Υλικά: Για το σιρόπι:8 κουταλιες σουπας κακάο
2μιση φλιτζάνια ζαχαρη
1 βουτυρο λουρπακ
4 φλιτζανια γάλαΓια τη ζύμη: 1 baking powder
4 αυγά
2μιση φλιτζάνια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
3 βανίλιες
Εκτέλεση: 
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά για το σιρόπι σε ενα κατσαρολάκι και τα βραζουμε σε χαμηλη φωτιά μέχρι να γίνουν σιρόπι.
Κρατάμε ένα ποτήρι σιρόπι ξεχωριστά.
Έπειτα, ανακατευουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη και όταν έχει ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το σιρόπι που ειχαμε κρατήσει στο ποτήρι.
Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μόλις βγει από το φούρνο, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια και το περιχύνουμε με το σιρόπι που εχει μεινει στο κατσαρολάκι.
Περιμένουμε λίγη ώρα να το “πιει” και μετά αισίως το καταναλώνουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για έξτρα απόλαυση, δεν το ρίχνουμε όλο το σιρόπι μόλις βγει το κεικ, αλλα κρατάμε ενα φλιτζανακι και βαζουμε έξτρα σε καθε κομματι απο πανω.

 http://www.zarpa.gr/%CE%94%CE%B9%CE%AD%CF%81%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου